Vrouw met AirPods

AirPods: 98% van de gebruikers is (erg) tevreden

Gebruikers zijn extreem blij met de AirPods: 98% is erg tevreden of tevreden en bevelen de oortjes graag aan bij vrienden.

Heb jij een AirPods-evangelist in je omgeving, of ben je er misschien zelf een? Uit een onderzoek blijkt dat bezitters van de AirPods extreem tevreden zijn. Maar liefst 82% van de ondervraagden was ‘erg tevreden’ met de aankoop, terwijl nog eens 16% gewoon ‘tevreden’ was. Opgeteld is dat 98%, een record voor een nieuw Apple-product.


Vrouw met AirPods

98% tevreden over AirPods

Het onderzoek werd uitgevoerd door Experian en Creative Strategies. Zij ondervroegen 942 AirPods-bezitters, waarvan het merendeel dus ‘erg tevreden was’. Bij de iPhone van 2007 haalde Apple een tevredenheidspercentage van 92 procent en bij de iPad in 2010 eveneens 92 procent. De Apple Watch ging voorheen aan kop met 97 procent tevredenheid, toen het horloge in 2015 op de markt kwam.

Gebruikers kregen ook de vraag of ze de AirPods zouden aanbevelen aan anderen en dat bleek in veel gevallen een volmondig ‘ja’. Daarmee scoren de AirPods een Net Promoter Score van 75.

AirPods tevredenheid op 98 procent

Met de Net Promoter Score willen de onderzoekers onderling vergelijken hoe graag mensen een product aanbevelen bij anderen. Alles boven de 50 is erg goed en boven de 70 is wereldklasse. Ter vergelijking: de iPhone scoorde 72.

Gebruikers kregen ook de vraag hoe ze de AirPods zouden omschrijven. Daarbij werden woorden genoemd als magisch, gemak, liefde, goed geluid en batterijduur. Positief vonden ze het makkelijke koppelen en het gemak dat je draadloos kunt luisteren. Minpunten waren de pasvorm en de verbinding. Die punten komen niet helemaal uit de lucht vallen, want je kon ze ook al aantreffen in onze AirPods review van een paar maanden geleden. Wij vonden de AirPods het beste Apple-product van 2016 en blijkbaar denken meer mensen er zo over.

De onderzoekers stelden nog wat meer vragen. Daaruit bleek bijvoorbeeld dat 62% meer muziek is gaan luisteren sinds ze de AirPods hebben. En 82% vindt de AirPods het favoriete recente Apple-product. Het bedienen van bijvoorbeeld het volume mag wel verbeterd worden (82,5%).

De AirPods liggen voor €179 in de Apple Store, maar er geldt daar nog wel een levertijd van 6 weken, zelfs een halfjaar nadat ze in de verkoop gingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.