Apple voert vanaf nu nieuwe prijzen App Store door

Apple heeft de nieuwe europrijzen voor de App Store nu definitief doorgevoerd. Dat betekent dat een app van €0,99 nu verkocht wordt voor €1,09. Ook bij andere prijsniveaus is het bedrag tientallen centen hoger.

Het was al aangekondigd, maar de nieuwe Europese prijzen in de App Store zijn vanaf nu doorgevoerd. Dat betekent dat apps die voorheen voor €0,99 verkocht worden, nu een prijskaartje van €1,09 hebben. Toch lijken er voor ontwikkelaars ook alternatieve prijsniveau’s beschikbaar te zijn, vanaf €0,49.

Nieuwe prijzen in App Store

Vorige week donderdag liet Apple aan ontwikkelaars weten dat de prijzen in de App Store voor landen die de euro gebruiken, verhoogd zal worden. In plaats van €0,99 kunnen ontwikkelaars nu kiezen voor een prijs vanaf €1,09. Ook de andere bedragen zijn met stapjes van tientallen centen verhoogd, waardoor apps van €1,99, €2,99 en €3,99 nu respectievelijk €2,29, €3,49 en €4,49 kosten.

Bekijk ook

Apple verhoogt App Store-prijzen in Nederland, België en andere eurolanden

De prijzen in de App Store gaan omhoog. In plaats van 99 cent betaal je voortaan €1,09 voor de goedkoopste apps. Apple noemt valutakoersen als belangrijkste reden.

De eerste apps met de nieuwe prijzen staan nu in de App Store. Zo kost LightX (link), de nummer 1 betaalde app in Nederland, nu €2,29. Voor Enlight (link), de populaire fotobewerker en nummer 2 in de lijst, betaal je nu €4,49, terwijl je voorheen nog €3,99 moest neerleggen. De prijzen lijken zo langzaamaan doorgevoerd te worden, want er staan in de lijst ook nog enkele apps met een prijs van €0,99, €2,99 en €3,99, waaronder de populaire app Week Calendar (link).

Alternatieve prijzen vanaf €0,49

Ontwikkelaars hebben sinds 2013 ook de mogelijkheid om alternatieve prijzen door te voeren in de App Store. Deze prijzen zijn bedoeld voor ontwikkelde markten zoals China, India en Indonesië. Deze prijs lijkt nu echter ook beschikbaar te zijn in Nederland. De game Blyss (link) staat nu in de App Store voor slechts €0,49. Bij deze app staat wel een App Store-aantekening vanwege de eerdere gratis App van de Week, dus het zou kunnen dat deze prijs door Apple geselecteerd is en daardoor slechts tijdelijk beschikbaar is.

Alternatieve prijzen App Store.

Als ontwikkelaar kun je zeven verschillende alternatieve prijsniveau’s selecteren, lopend van €0,49 tot en met €5,99. Het is nog onduidelijk in hoeverre deze alternatieve prijsniveaus beschikbaar zijn voor ontwikkelaars in Nederland en Belgie. In Amerika liggen de prijsniveau’s voor alternatieve prijzen een stuk hoger. Daar geldt in dollars een alternatief prijsniveau vanaf $0,99, waardoor de prijs van €0,49 dus een stuk lager is.

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 mei 2017 om 11:49
Onderwerp
Categorie
Apps

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.