Google-app met Drag & Drop.

Google-app werkt nu met Drag & Drop op de iPad

iPad-gebruikers met de Google-app kunnen nu gebruikmaken van Drag & Drop, zodat je eenvoudig content kunt verslepen. Ook gaat navigeren vanuit de Google-app makkelijker naar andere navigatie-apps.

Google heeft een handige update uitgebracht voor iPad-gebruikers met de Google-app (link). Het is nu namelijk mogelijk om gebruik te maken van Drag & Drop, de multitaskingfunctie op de iPad met iOS 11. Hierdoor kun je eenvoudig content verslepen van de Google-app naar een andere app.

Google-app met Drag & Drop.

Google-app met Drag & Drop

Drag & Drop is een handige nieuwe functie in iOS 11, waardoor je heel eenvoudig content kunt verslepen van de ene app naar de andere. Drag & Drop werkt met allerlei soorten content, zoals tekst, foto’s, links en veel meer. In onze tip over Drag & Drop lees je veel meer over hoe je de functie precies gebruikt en welke type content te verslepen is.

Google heeft haar standaard Google-app uitgebreid met Drag & Drop, zodat de app er goed mee samenwerkt. Dit kan goed van pas komen als je tijdens het werken op een iPad snel een zoekopdracht moet uitvoeren en het resultaat daarvan wil overplaatsen naar bijvoorbeeld Pages of de Notities-app. Het werkt direct vanuit de meeste zoekresultaten, al kregen wij het niet werkend bij afbeeldingen en kaarten.

Navigeren vanuit Google met Apple Kaarten en Waze
Het is daarnaast mogelijk om vanuit de Google-app te navigeren met Apple Kaarten en Waze. Door in de Google-app te zoeken en op Kaarten te tikken, vind je bijvoorbeeld een locatie van een bedrijf. Tik je dan op Route, dan kun je daarna selecteren naar welke navigatie-app je deze route door moet sturen. Je hebt naast Google Maps dus de keuze tussen Waze of Apple Kaarten. Heb je Waze niet geïnstalleerd, dan kun je dat vanuit hier meteen doen.

Navigeren vanuit de Google-app met Waze of Apple Kaarten.

Onder de keuzeoptie staat bovendien een schakelaar, waarmee je kunt aangeven of de Google-app telkens moet vragen welke navigatie-app je wil gebruiken. Dit bespaart je een extra stap, mocht je telkens gebruik willen maken van bijvoorbeeld Waze.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2017, 14:58
Categorie Apps
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.