Saldo via Siri met ING Bankieren.

Vraag Siri naar je saldo met ING Bankieren

Je kunt nu snel je saldo opvragen van je ING-rekening dankzij Siri. De nieuwste versie van de ING Bankieren-app maakt gebruik van een nieuwe mogelijkheid van iOS 11.

Saldo via Siri met ING Bankieren.

Siri weet alles van je, ook je salaris. Voor gebruikers van de ING-app is er namelijk een nieuwe manier bijgekomen om het saldo van je betaalrekening te checken. Maar je hoeft niet bang te zijn dat de assistent het bedrag hardop gaat voorlezen, want het saldo verschijnt alleen op je scherm.

Saldo opvragen met Siri in ING Bankieren

De ING-app werkt al sinds januari van dit jaar samen met Siri, maar de functie was nog beperkt tot het doen van overschrijvingen. Met de nieuwe versie van vandaag (versie 3.9) is het echter ook mogelijk geworden om Siri naar je saldo te vragen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is aan Siri één van de volgende vragen te stellen: “Hoeveel geld heb ik in Bankieren?” of “Hoeveel geld staat er nog op mijn rekening in Bankieren?”.

Saldo opvragen via Siri in ING Bankieren.

In beeld verschijnt vervolgens een venster met daarop alle informatie van je bankrekeningen. Je ziet het type rekening en het bijbehorende rekeningnummer. Daaronder staat het actuele saldo. Het is niet nodig om in te loggen in de ING-app, maar als je iPhone of iPad nog vergrendeld is moet je eerst je toegangscode invoeren. Deze nieuwe functie werkt nog niet met spaarrekeningen. Het opvragen van saldoinformatie in bankieren-apps is een nieuwe mogelijkheid sinds iOS 11, want voorheen konden apps alleen betalingen regelen via Siri. Je hebt dus ook iOS 11 nodig om gebruik te kunnen maken van deze functie. Eerder kon je al snel je saldo bekijken via de ING-widget of met de Apple Watch-app van ING.

Naast deze functie is het nu ook mogelijk om per pas aan te geven of deze op in Europa of wereldwijd gebruikt mag worden. Voorheen was dit alleen voor een specifieke rekening in te stellen, maar als je meerdere passen aan een enkele rekening gekoppeld hebt, kun je dit dus per pas instellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2017, 17:39
Categorie Apps
Onderwerpen ing bankieren, mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.