Pokémon Go filteren en zoeken

Half miljoen Nederlanders speelt nog regelmatig Pokémon Go

Ruim een half miljoen Nederlanders speelt Pokémon Go nog wekelijks en driehonderdduizend spelen in Nederland zelfs nog dagelijks, blijkt uit cijfers.

“Pokémon GO, dat speelt toch niemand meer?” is misschien je eerste reactie als er weer nieuws is over het spel. Toch zijn er in Nederland nog steeds 290.000 dagelijkse spelers, zo blijkt uit de nieuwste cijfers. Bijna driehonderdduizend Nederlanders gaan dagelijks de straat op om een balletje te gooien en meer dan een half miljoen speelt de game nog wekelijks.

Pokémon Go filteren en zoeken

Half miljoen Pokémon GO-spelers per week

Dat Pokémon GO nog steeds erg populair is merken we op iCulture: nieuwtjes over bijvoorbeeld het Pokémon GO Halloween-evenement worden nog steeds gretig gelezen. Sommige mensen spelen een potje tijdens het uitlaten van de honden, anderen gebruiken het om fit te blijven door dagelijks een rondje te wandelen (dit geldt ook voor ons, al spelen we het spel ondertussen een stuk minder fanatiek). Daarnaast zijn er nog de echt fanatieke spelers die er een levensstijl van hebben gemaakt en in Pokémon-outfit de straat op gaan. Maar die groep is vermoedelijk niet zo heel groot in vergelijking met de casual spelers.

Gelukkig heeft Telecompaper nu cijfers over de Nederlandse spelers en daaruit blijkt dat er 290.000 dagelijkse Pokémon GO-spelers in ons land zijn. Gemiddeld speelt meer dan een half miljoen Nederlanders (560.000) de game minstens eenmaal per week. De cijfers werden verzameld in de maand juni onder smartphonegebruikers van 12 jaar en ouder. Kinderen die nog steeds spelen zijn hierin dus niet meegenomen. Het werkelijke cijfer kan daarom nog iets hoger liggen.

Afgelopen juni was overigens wel een vrij gunstige maand voor Pokémon GO-spelers, want er werden evenementen georganiseerd waardoor spelers meer ervaringspunten kregen. Ook verschenen er nieuwe Pokémon en kan het mooie weer extra veel spelers op de been hebben gebracht.

Update op komst
Pokémon GO krijgt binnenkort weer een grote update rondom Halloween, dat op 31 oktober plaatsvindt. Daarin worden nieuwe Pokémon van de derde generatie verwacht en bovendien zijn er waarschijnlijk weer extra’s te verdienen. Vorig jaar kregen spelers tijdens Halloween twee keer zoveel snoepjes tijdens het vangen van een Pokémon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2017, 11:45
Categorie Apps
Onderwerpen halloween, pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.