Gerucht: ‘Instagram krijgt eigen portretfunctie’

In een nieuwe versie van Instagram zijn aanwijzingen gevonden naar een eigen portretfunctie. Je kan daardoor rechtstreeks in de app een portretfoto maken. Daarnaast zijn er nog enkele andere functies onderweg naar Instagram Direct, het berichtengedeelte van de app.

Instagram is de laatste tijd flink aan het uitbreiden met nieuwe functies. Onlangs verscheen er al meer bewijs voor videobellen in Instagram en nu is er opnieuw een functie ontdekt die verstopt zit in de Android-versie van Instagram. Het lijkt er namelijk op dat het bekende sociale netwerk met een eigen portretfunctie komt. Deze is mogelijk vergelijkbaar met de standaard portretmodus op de iPhone. Tegelijkertijd zijn er in de iOS-versie van Instagram allerlei kleinere toevoegingen ontdekt.

‘Instagram met eigen portretfunctie’

Bij het maken van een foto in de Instagram-app heb je de keuze uit een aantal mogelijkheden, waaronder Instagram’s eigen Boomerang- en Superzoom-standen. Als we de laatste Android-versie mogen geloven, komt daar nog een stand bij. In het APK-bestand (het installatiebestand van Android-apps) zijn namelijk afbeeldingen en verwijzingen naar en portretfunctie gevonden. Het icoontje bestaat uit een poppetje die omgeven is door de typische Instagram-kleuren. De optie wordt in het bestand Portrait Shutter genoemd, maar zou uiteindelijk een andere naam kunnen krijgen.

Icoon voor de portretfunctie in Instagram.

Je kunt op de nieuwste iPhone Plus-modellen en de iPhone X met de standaard Camera-app portretfoto’s maken dankzij de dubbele cameralens. Je kan deze portretfoto’s nu ook al uploaden op Instagram, maar met een standaard portretfunctie in de app wordt het een stuk gemakkelijker. Als Instagram het toevoegt, is het ook goed mogelijk dat het ook op andere iPhone-modellen werkt. Of het resultaat net zo goed is, is nog een kwestie van afwachten. Instagram wilde niet reageren op de ontdekking, maar de kans is groot dat we deze functie binnenkort gaan zien.

Nieuwe ontdekkingen in iOS-versie
Gisteren verscheen versie 35 van Instagram in de App Store, maar er zijn nog geen nieuwe functies te gebruiken. Wel zijn er in deze versie verborgen functies ontdekt. Zo moet het binnenkort mogelijk zijn om een Instagram Direct-gesprek te voorzien van een sterretje, zodat deze makkelijker terug te vinden zijn. In de zoekfunctie zijn namelijk filters gevonden, zodat je kan zoeken naar Direct-berichten die nog ongelezen zijn of voorzien zijn van een sterretje.

Zoekfilters in Instagram Direct.

Daarnaast is er nog een Download your data-optie gevonden. Met deze optie kun je bij Instagram een verzoek indienen om een zip-bestand van je foto’s, persoonlijke informatie en meer te ontvangen. Eerder bleek al dat WhatsApp een zelfde soort functie krijgt, al krijg je daar geen kopie van je complete gesprekken. Aangezien zowel WhatsApp als Instagram van Facebook zijn, is het niet ondenkbaar dat beide apps de functie tegelijkertijd krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2018, 12:51
Bron Bron Techcrunch
Categorie Apps
Onderwerp instagram
Device iPhone
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.