Google’s Gboard laat je makkelijker zoeken naar gifs en emoji

Gboard, de toetsenbordapp van Google, komt met een paar nieuwe functies. Deze zijn voornamelijk gericht op het gebruik van emoji's en gifs. De nieuwe functies maken het wat makkelijker om deze te gebruiken.

Het wordt in Gboard nu bijvoorbeeld gemakkelijker om te zoeken naar emoji en gifs, dankzij een speciale zoekfunctie binnen het toetsenbord.

Trending gifs in Gboard

Een andere vernieuwing in Gboard is een overzicht van de meest populaire gifs. Hierdoor kun je makkelijk een leuke gif vinden om te gebruiken zonder dat je moet zoeken naar de perfecte animatie. Je vindt de trending gifs in het normale overzicht onder het kopje ‘trending’.

Tekeningen vastzetten
Je kunt al een tijdje zelf gifs maken met het toetsenbord en ook vastzetten van tekst bestaat al even, maar wat nu ook mogelijk is geworden is het vastzetten van tekeningen op de door jou gemaakte gif. Je doet dit op dezelfde manier als het vastzetten van tekst op een gif. Wanneer je een tekening hebt gemaakt, houd je deze op een bepaalde plek vast en de tekening blijft hier staan.

Nieuwe functies Gboard

Andere nieuwe functies
Kortgeleden heeft Google nog meer nieuwe functies toegevoegd aan de toetsenbord-app, waaronder het maken van een versnelde gifs met de vooruitspoelfunctie. Ook heeft Google het makkelijker gemaakt om emoji te vinden door tekst te typen. De emoji vind je dan in de suggesties boven het toetsenbord.

Gboard won een iCulture Award als beste productiviteitsapp van 2017. Vind je het toetsenbord van Google niks, dan vind je misschien iets beters in onderstaand overzicht van toetsenbord-apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2018, 15:47
Categorie Apps
Onderwerpen gboard, gif, google, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.