Stickers op foto's plakken in WhatsApp.

WhatsApp laat je nu tijd- en locatiestickers plakken op je foto’s en video’s

Deel je een foto of video in WhatsApp, dan kun je daar nu een tijd- en locatiesticker op plakken. In de nieuwste versie heeft WhatsApp enkele nieuwe stickers toegevoegd, maar later komen er nog veel meer stickers bij. Ook zoek je nu makkelijker naar contacten in groepen.

Sinds enige tijd is het in WhatsApp mogelijk om te tekenen en emoji’s te plakken op foto’s. Met de nieuwste versie 2.18.30 zijn hier nieuwe interactieve stickers bijgekomen. Het is nu namelijk mogelijk om een tijd- en locatiesticker op je foto te plakken. Deze stickers hebben wat weg van de soortgelijke versies die je al in Instagram vindt. Ook zoek je nu makkelijk naar contacten in grote groepen, maar de update verklapt nog meer nieuwe functies die binnenkort beschikbaar komen.

Tijd- en locatiestickers in WhatsApp

De nieuwe stickers vind je zodra je een foto of video naar een WhatsApp-contact gaat versturen. Voordat je op de verzendknop drukt, tik je eerst op het emoji-icoontje rechtsboven. Daarna zie je een nieuw kopje Stickers, waar je kunt kiezen uit drie soorten: een ronde klok, een digitale klok en een locatiesticker. Bij de klokken kun je nog kiezen uit meerdere soorten door erop te tikken, terwijl je bij de locatiesticker meer keuze hebt. Welke locatie hier weergegeven wordt, bepaal je namelijk zelf. Je kan je huidige locatie ophalen, maar ook zoeken naar een voor WhatsApp bekende locatie.

WhatsApp-stickers voor tijd en locatie.

Het is voor het eerst dat WhatsApp zelf spreekt over stickers in de app. Hier houdt het echter niet mee op, want WhatsApp werkt al een tijdje aan stickers voor in de chatgesprekken zelf. Hierdoor kun je net als bij Facebook Messenger of iMessage in een gesprek allerlei verschillende stickers sturen. WhatsApp werkt hier nu aan in een betaversie, maar het is nog niet bekend wanneer dit voor iedereen beschikbaar komt. Wat wel nieuw is in deze nieuwste 2.18.30-versie is de mogelijkheid om in een groepsgesprek naar deelnemers te zoeken. Open hiervoor de infopagina van een groepsgesprek en tik op Zoek, rechtsboven de lijst met deelnemers. Dit komt vooral van pas als je een specifiek contact zoekt in hele grote gesprekken, zoals buurtgroepen.

Meer functies in aantocht
Daarnaast verklapt deze versie waar WhatsApp nog allemaal aan werkt. De hieronder beschreven functies zijn nu dus nog niet te gebruiken, maar komen binnenkort wel beschikbaar. Het is dan onder andere mogelijk om de data van jouw WhatsApp-account te downloaden. Onder de noemer Download My Information krijg je zo een verslag toegestuurd van gegevens die WhatsApp over jou heeft. Wat hier precies in zit is nog onduidelijk, maar je chatgesprekken zijn in ieder geval niet inbegrepen. Bovendien bevestigt deze nieuwe versie ook dat WhatsApp werkt aan bellen voor groepen. Dat betekent dus dat je een audiogesprek kunt voeren in een groepsgesprek. We schreven al een half jaar geleden over de komst van deze functie, maar we weten nog niet wanneer dit voor iedereen verschijnt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2018, 9:23
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.