Instagram

Nog meer bewijs voor videobellen in Instagram

Instagram gaat videobellen ondersteunen, als we de nieuwste testversie van de app mogen geloven. Daarmee kun je net als in Snapchat en Facebook individuele videogesprekken voeren met je Instagram-contacten. Inmiddels zijn er meer bewijzen gevonden.

Update 2 maart: Er zijn aanvullende aanwijzingen gevonden dat Instagram werkt aan videobellen. Een lezer van Techcrunch vond icoontjes voor ‘Call’ en ‘Video Call’ in bestanden van de app.

Instagram videobellen icoontjesInstagram videobellen icoontjes

Ontwikkelaar Guilherme Rambo vond aanwijzingen dat de functie ook naar Instagram voor iOS lijkt te komen:

Hieronder volgt ons originele artikel van 30 januari.

‘Videobellen komt naar Instagram’

De afgelopen tijd is Instagram weinig origineel wat betreft nieuwe functies. Instagram kijkt vooral naar de netwerken om zich heen, zoals Snapchat. De nieuwste toevoeging zou zomaar videobellen kunnen zijn, wat ook al mogelijk is met Facebook Messenger, WhatsApp en Snapchat. Videobellen maakt in een testversie onderdeel uit van Instagram Direct, het gedeelte in de app waarmee je privéberichten verstuurt naar andere gebruikers. Instagram Direct werd vorig jaar vernieuwd en het zou dus zomaar kunnen dat videobellen er dit jaar nog bij komt. In de nieuwste testversie is een knop te zien waarmee je zo’n videogesprek kunt starten.

In de testversie zijn nog geen andere aanwijzingen gevonden naar videobellen. Instagram kon ook niet inhoudelijk reageren, toen gevraagd werd over de aankomende functie. Opvallend is dat de reactie van Instagram verschilt met voorgaande reacties, waarin Instagram altijd aangaf dat ze nieuwe functies testen voor de Instagram-community. Dit duidt er mogelijk op dat videobellen nog wel even op zich laat wachten en dat Instagram er zelf ook nog niet helemaal uit is of ze de functie daadwerkelijk beschikbaar stellen.

Knop voor videobellen in Instagram.

Instagram stijgt in populariteit

Wel is er ander goed nieuws voor Instagram in Nederland. Het kopiëren van functies van onder andere Snapchat legt Instagram in ieder geval geen windeieren, zo blijkt uit de cijfers van het Nationale Social Media-onderzoek. Vooral jongeren tussen de 15 en 19 jaar verruilen Facebook voor Instagram en Snapchat. Instagram was bovendien de grootste stijger en heeft nu 4,1 miljoen Nederlandse gebruikers, waarvan 2,1 miljoen mensen het dagelijks gebruikt. In nagenoeg alle leeftijdscategorieën groeit het gebruik van zowel Instagram als WhatsApp.

WhatsApp blijft het populairste platform in Nederland met in totaal 11,5 miljoen gebruikers (waarvan 8,3 miljoen dagelijks), gevolgd door Facebook (10,8 miljoen totaal, 7,6 miljoen dagelijks). Instagram maakt de top vijf af, met daartussen YouTube op de derde plek (8 miljoen totaal, 2,2 miljoen dagelijks) en LinkedIn op plek vier (4,4 miljoen totaal, 0,5 miljoen dagelijks).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2018, 8:59
Via Via Techcrunch
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.