Apple 3D Touch in OLED-schermen

Gerucht: ‘Alleen de 6,5-inch iPhone krijgt een OLED-scherm’

Digitimes denkt dat Apple alleen een 6,5-inch OLED iPhone in 2018 op de markt gaat brengen. De andere twee modellen van 5,8- en 6,1-inch krijgen volgens geruchten een LCD-scherm. Maar hoe logisch is dat?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eén iPhone met OLED-scherm in 2018
Volgens Digitimes gaat Apple maar één nieuwe OLED iPhone uitbrengen in 2018, namelijk een 6,5-inch iPhone X Plus. Dit wijkt af van de voorspellingen van KGI-analist Ming-Chi Kuo, die van mening is dat er in 2018 twee OLED-modellen aan komen van 5,8-inch en 6,5-inch. Daarnaast zou er een 6,1-inch LCD-model op de planning staan. Kuo heeft over het algemeen een beter track record en baseert zich net als Digitimes op informatie uit de productieketen.

Digitimes: ‘Alleen 6,5-inch OLED iPhone’

Digitimes heeft vernomen dat Apple meerdere schermpanelen heeft getest en geneigd is om maar één model met OLED-scherm uit te brengen, namelijk met 6,5-inch scherm. Apple zou nog geen definitieve beslissing hebben genomen over de nieuwe iPhones.

Apple zou volgens Digitimes vier verschillende iPhone-designs hebben getest: twee met LCD (5,8 en 6,1-inch) en twee met OLED (6,1 en 6,4-inch). Eigenlijk was het plan om twee OLED-modellen uit te brengen, maar daar zouden ze nu van willen afstappen.

Volgens Digitimes ziet de line-up voor de 2018 iPhones er dan als volgt uit:

  • 5,8-inch LCD
  • 6,1-inch LCD
  • 6,5-inch OLED

Apple 3D Touch in OLED-schermen

Logisch of niet?
Het zou op zich vreemd zijn als Apple bij het 5,8-inch formaat (de huidige iPhone X) terug zou gaan van OLED naar LCD. Een mogelijke verklaring is dat het te maken heeft met het wereldwijde tekort aan OLED-schermen. Apple zou niet genoeg schermpanelen kunnen inkopen om twee iPhones te voorzien van OLED. De redenering is dat Apple dan de voorkeur wil geven aan 6,5-inch, het topmodel. Uit cijfers van Apple zelf blijkt dat consumenten steeds vaker toestellen met grotere schermen kiezen.

Op dit moment is het nog te vroeg om definitieve info te hebben. Digitimes heeft waarschijnlijk prototypes gezien, maar het kan nog wel even duren voordat Apple met de massaproductie begint en in de tussentijd kan Apple nog meermaals van standpunt wisselen.

iPhone SE 2 met draadloos opladen
Digitimes ziet ook een iPhone SE 2 in de glazen bol: aansluitend op eerdere geruchten verwachten ze dat het een goedkope smartphone, vergelijkbaar met de iPhone SE wordt. Er zit geen 3D Touch in, maar wel draadloos opladen. Volgens Digitimes komt deze nieuwe iPhone in mei of juni op de markt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2018, 20:14
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2018 iPhone, oled
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.