iPhone X bovenkant scherm

Gerucht: ‘6,1-inch iPhone is opvolger van iPhone 8 en krijgt dezelfde prijs’

De nieuwe 6,1-inch iPhone van 2018 gaat waarschijnlijk voor dezelfde prijs als de iPhone 8 over de toonbank. Dit nieuwe toestel vervangt dan ook de huidige iPhone 8, maar lijkt qua uiterlijk op de iPhone X. Hoe kan Apple dit nieuwe model voor de iPhone 8-prijs aanbieden?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De line-up van de 2018 iPhones krijgt steeds meer vorm. Het lijkt nu zo goed als zeker dat we dit jaar kunnen rekenen op drie nieuwe iPhones voor 2018: een opvolger van de huidige iPhone X, een extra grote iPhone X Plus en de grote 6,1-inch iPhone met LCD-scherm. De 6,1-inch LCD iPhone wordt het populairste model en de analist Ming-Chi Kuo heeft nu een voorspelling gedaan dat Apple van dit model 100 miljoen exemplaren gaat verkopen. Dit komt mede door de prijs, want dit model zou de goedkoopste nieuwe iPhone worden.


‘6,1-inch iPhone goedkoopste nieuwe toestel’
De 6,1-inch iPhone LCD die Apple in de planning heeft, lijkt op allerlei fronten op de huidige iPhone X. Het scherm is een fractie groter en de verwachting is ook dat Apple kiest voor Face ID. Toch komt de prijs van deze 6,1-inch iPhone een stuk lager te liggen dan de iPhone X. De iPhone X los kost nu in Nederland zo’n €1160, maar de 6,1-inch versie moet voor ongeveer €800 verkocht worden. Kuo geeft namelijk aan dat dit model zowel de iPhone 8 als de iPhone 8 Plus vervangt en voorspelt daarbij een Amerikaanse prijs van $699. In Nederland komt dit dus overeen met ongeveer €800. Het wordt daarmee de goedkoopste nieuwe iPhone van Apple die in de tweede helft van 2018 verschijnt.

iPhones 2018 KGI

De lagere prijs is mogelijk doordat er een aantal functies op dit toestel ontbreken. Dit 6,1-inch model krijgt bijvoorbeeld geen OLED- maar een LCD-scherm, net als de huidige iPhone 8. Daarnaast zou Apple kiezen voor een aluminium frame, in plaats van roestvrij staal zoals bij de iPhone X. Uiteindeljk voorspelt Kuo dat Apple 100 miljoen stuks van dit model weet te verkopen, zolang het toestel verkocht blijft worden. Het zou in ieder geval het populairste model van 2018 worden, zoals Kuo eerder ook al aangaf.

De 6,1-inch iPhone wordt vergezeld door de iPhone X Plus met een 6,5-inch scherm en een opvolger van de iPhone X met een 5,8-inch scherm. Dat betekent dus ook dat Apple, los van een eventuele iPhone SE 2, alleen maar toestellen met een scherm van 5,8-inch of groter uit gaat brengen. Mensen die liever een toestel met een 4,7-inch scherm of kleiner willen, kunnen daardoor alleen nog maar terecht bij de iPhone 8 van 2017, die waarschijnlijk nog wel een aantal jaren in het assortiment blijft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2018, 17:27
Bron Bron 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2018 iPhone, iPhone XR
Device iPhone 2018
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.