Startpagina in Ziggo Go.

Tv-kijken via Ziggo- en KPN-apps straks in alle EU-landen mogelijk

Binnen enkele maanden kun je via de apps van KPN en Ziggo overal in de Europese Unie televisiekijken. Beide kabelaars stoppen namelijk met geoblocking, dat op dit moment nog het kijken in het buitenland blokkeert. Het maakt dan dus niet meer uit of je in Nederland of ergens anders in de EU bent.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ga je binnenkort op vakantie, dan zou het zomaar kunnen dat je op je vakantieadres gewoon naar de Nederlandse televisie kan blijven kijken. Zowel KPN als Ziggo schaffen binnenkort de geoblocking af. Deze wijziging zal in ieder geval voor 1 mei doorgevoerd worden, als de nieuwe EU regels omtrent geoblocking van kracht zijn. Eerder gaf de tv-dienst NLZIET al aan dat je vanaf april in de hele EU kunt kijken.

Ziggo en KPN laten je kijken in het buitenland

Als je abonnee van Ziggo of KPN bent, kun je met hun apps of via de bijbehorende website online tv-kijken. Dit kan zowel thuis via Wi-Fi als onderweg via je mobiele internetverbinding. Hier zitten meestal geen limieten aan vast. Het enige wat je nodig hebt, is een geschikt abonnement en de juiste inloggegevens. Het enige nadeel is dat je niet kunt kijken zodra je in het buitenland bent. Dankzij geoblocking worden de streams afgekapt als je de grens over gaat. Ben je op vakantie, dan wordt het volgen van je favoriete tv-programma een stuk lastiger, tenzij je een workaround hebt.

Per 1 mei komt daar echter verandering in, want vanaf dat moment zijn de nieuwe regels van kracht. Vanaf 1 mei mogen online diensten niet meer geblokkeerd worden zodra je de grens over gaat. Bij Ziggo en KPN wordt het dus al eerder mogelijk om in andere EU-landen naar het Nederlandse aanbod te kijken, al geven de bedrijven nog geen exacte datum. We weten in ieder geval wel dat het binnen een paar maanden staat te gebeuren, mogelijk dus al in april. Vroeg of laat moeten alle kabelaars die online tv-kijken aanbieden overstag gaan.

De nieuwe regels zijn echter geen oplossing voor Nederlanders die elders in de EU wonen. Om een geldig abonnement af te sluiten, heb je namelijk wel een Nederlands adres nodig waarop het abonnement geregistreerd staat. Wel kun je natuurlijk de inloggegevens delen, van bijvoorbeeld familie. De nieuwe regels omtrent geoblocking vallen samen met de afschaffing van de roamingkosten vorig jaar.

Kijken via VPN
Met een VPN-app is het nu eventueel al mogelijk om in het buitenland tv te kijken via de apps van Ziggo en KPN. Dankzij een VPN-app kun je aangeven dat je je in Nederland bevindt. De geoblocking wordt daarmee opgeheven, waardoor alle content gewoon zichtbaar is. Zo’n VPN-app is dus met de nieuwe regels niet meer nodig. Tot die tijd vind je in ons artikel met de beste VPN-apps allerlei opties die je kunt overwegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2018, 13:36
Bron Bron TotaalTV
Via Via Emerce
Categorie Apps
Onderwerpen buitenland, europa, kpn, televisie, ziggo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.