Ford SYNC 3 et CarPlay in Mustang

Ford stelt CarPlay beschikbaar op 2016-modellen

Ford gaat CarPlay en Android Auto aanbieden in 2016-modellen. Hiervoor komt een SYNC 3-update beschikbaar, die je zelf kunt installeren. Ook gaat Ford flink investeren in software voor auto's.

Ford heeft een software-update aangekondigd, voor alle modellen uit 2016 met SYNC 3. Dit zorgt ervoor dat ze vanaf nu met Apple CarPlay en Android Auto te gebruiken zijn. Ford-bezitters kunnen een gratis update over-the-air installeren via Wi-Fi.

Ford SYNC 3 met CarPlay in Mustang
Ford SYNC 3 in een Mustang

CarPlay op Ford 2016-modellen

In totaal zijn bijna een miljoen auto’s geschikt voor de update. Ford nam onlangs 400 technisch medewerkers in dienst om aan connected cars te werken, ook al hebben ze nu al SYNC. Dit is een in de fabriek voorgeïnstalleerd communicatie- en entertainmentsysteem waarmee je handsfree kunt bellen, muziek bedienen en andere zaken instellen met spraakcommando’s. Het systeem bestaat uit apps en een gebruikersinterface die zijn ontwikkeld door Ford zelf en externe partijen.

Ford Sync 3 met Sygic navigatie
Ford SYNC 3 met Sygic-navigatie

Ford introduceerde CarPlay in de meeste 2017-modellen (die overigens al in de zomer van 2016 verschenen), namelijk de Fiesta, Focus, Fusion en Mustang. Het geldt ook voor SUV’s zoals de Escape, Explorer en Expedition, trucks uit de F-serie en de elektrische voertuigen van Ford. Met de update van SYNC 3 kunnen ook bezitters van een 2016-model gebruik gaan maken van CarPlay.

Ford Apple CarPlay

Wil je liever CarPlay (of Android Auto) op je display, dan kan dat nu dus ook. Je kunt de update op drie manieren installeren: draadloos via Wi-Fi, door de update te installeren op een USB-stick die je vervolgens in de auto prikt, of door de dealer te bezoeken. Via de supportwebsite van Ford kun je de juiste versie vinden. Voor CarPlay heb je een iPhone 5 of nieuwer nodig die op iOS 7.1 of later draait. Voor Android Auto geldt de eis dat minimaal Android 5.0 aanwezig moet zijn. Het kan nodig zijn dat je een USB-hub-upgrade via de Ford-dealer moet aanschaffen. Heb je Android-gebruikende huisgenoten, dan zullen zij onderstaand display van Android Auto zien.

Ford met Android Auto
Ford SYNC 3 met Android Auto

Het zijn interessante tijden voor autofabrikanten, want niet alleen Ford gaat flink investeren in autosoftware. Ook bij Audi en Volvo hebben ze opmerkelijke plannen: zij gaan Android als besturingssysteem voor hun toekomstige auto’s gebruiken. De eerste auto’s die volledig op Android draaien zullen pas over een jaar of twee beschikbaar komen. Ford lijkt SYNC nog niet te willen inwisselen voor Android. Ondertussen werkt Apple ook aan een eigen systeem, dat zou kunnen lijken op het Android-systeem waar Audi en Volvo mee aan de slag gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2017, 10:18
Categorie Diensten
Onderwerpen auto, carplay, ford

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.