LastPass multifactor backup

LastPass Authenticator maakt nu backups voor multifactor-accounts

LastPass maakt voortaan backups voor multifactor-authenticatie, zodat je bij overstap naar een nieuwe telefoon toegang houdt tot je twee- of multifactorcodes.

Met honderden accounts en honderden unieke wachtwoorden heb je een wachtwoord-app nodig, zoals LastPass of 1Password. Met de nieuwste update van LastPass kun je je tweefactor-codes nu in je wachtwoordenkluis opslaan.

LastPass multifactor backup

LastPass maakt backup voor multifactor-accounts

Stap je over naar een andere iPhone, dan is het lastig om je multifactor-authenticatie aan te passen voor al je accounts. Hetzelfde is het geval als je iPhone zodanig is vastgelopen, dat je alles opnieuw moet installeren. LastPass voert daarom cloudbackups in voor de LastPass Authenticator. Je kunt alle data van de LastPass Authenticator backuppen naar je account. Hiervoor moet je wel ingelogd zijn in LastPass in je account. Na het inschakelen van de backupfunctie zal alles wat je doet (toevoegen, verwijderen, hernoemen of anders sorteren) automatisch worden onthouden voor al je apparaten. Maar je moet het wel even handmatig inschakelen.

LastPass iPhone backup

Backups inschakelen
Je kunt het inschakelen via het instellingen-scherm van LastPass: via het hamburgermenu zet je de schakelaar bij ‘Backup to LastPass’ aan. Zodra je dit gedaan hebt synchroniseert alles van je accounts met al je toestellen. Deze nieuwe functie lost ook een bekend ander probleem op: zodra je je vertrouwde toestel kwijt bent is het met multifactor-authenticatie lastig om nog toegang te krijgen tot je belangrijkste accounts. Sommige gebruikers zien er daarom maar vanaf om twee- of multifactor in te schakelen, omdat ze bang zijn dat ze worden buitengesloten. De nieuwe cloudgebaseerde backup van LastPass Authenticator lost dat op, door je de mogelijkheid te geven om je multifactor tokens terug te halen. Uiteraard levert opslaan op externe servers wel weer beveiligingsrisico’s op, dus de ontwikkelaar raadt aan om ook je LastPass-account goed te beveiligen met multifactor-authenticatie.

LastPass iPhone backup

Start je LastPass Authenticator op je nieuwe toestel (of op een opnieuw ingericht toestel), dan heb je de keuze om een nieuwe account handmatig in te stellen, of te herstellen van een backup. Na inloggen met je LastPass-account (uiteraard via multifactor-authenticatie) krijg je je data terug. LastPass houdt er ook rekening mee dat je een nieuw toestel hebt. Ga je bijvoorbeeld upgraden van een iPhone 7 naar een iPhone 8, dan zul je op het oude toestel geen notificaties voor inloggen meer ontvangen. Codes genereren op de iPhone 7 werkt nog wel.

Vergeet dus niet om de backupfunctie in te schakelen als je het wilt gebruiken, want het staat niet automatisch aan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2017, 11:43
Categorie Apps
Onderwerpen lastpass, wachtwoorden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.