Fitbit Alta

Fitbit onthult de modieuze Fitbit Alta met verwisselbare bandjes

Fitbit heeft met de Alta de meest modieuze Fitbit tot nu toe onthuld. De Fitbit Alta heeft verwisselbare bandjes en kan daarnaast bijna alles wat de originele Fitbit ook kan. Vanaf april is hij verkrijgbaar in Europa.

Fitbit Alta

Fitbit heeft met de gloednieuwe Fitbit Alta een activiteitentracker onthuld die er een stuk stijlvoller uitziet dan de vorige Fitbit-modellen. Dit heeft de Alta vooral te danken aan het smallere ontwerp. Fitbit omschrijft de wearable dan ook als mode-accessoire, een invalshoek die Apple eerder ook gebruikte voor de Apple Watch.

Het modieuze aspect van de Alta wordt direct duidelijk als je naar de verwisselbare bandjes kijkt. Zo zijn er sportieve versies van rubber, maar ook leren varianten die net wat stijlvoller ogen. Het ‘hart’ van de Fitbit Alta is gemaakt van roestvrij staal en heeft een OLED-display. Veel overeenkomsten met de Apple Watch dus, maar dan een stuk goedkoper.

Fitbit Alta is smaller, met verwisselbare bandjes

Op het strakke uiterlijk na heeft de Alta alles wat je van een Fitbit mag verwachten, op de hartslagmeter na. Je kunt het polsbandje dus gebruiken om je dagelijkse activiteit in kaart te brengen, je slaap te monitoren en je herinneringen te geven om regelmatig op te staan.

Fitbit Alta met verschillende bandjes

Al deze gegevens kun je terugvinden in de Fitbit-app (link), waar je ook de Alta aan kunt koppelen. Daarnaast is de Fitbit Alta ook een klok en kun je er notificaties van je iPhone op ontvangen.

De Fitbit Alta verschijnt in maart in Amerika, de rest van de wereld zal tot april moeten wachten om een exemplaar om hun pols te doen. Vanaf de website van Fitbit kun je alvast een Alta pre-orderen voor €139,95. De prijzen van de bandjes lopen uiteen van €30 voor het rubberen sportbandje tot €100 voor de metalen armband.

De onthulling van de Fitbit Alta volgt op die van de Fitbit Blaze, een mix van een smartwatch en fitnesstracker. Het slimme horloge van $200 leverde echter weinig enthousiaste reacties op en zorgde er zelfs voor dat het aandeel van Fitbit een flinke duik nam. Zal de modieuze invalshoek van de Alta genoeg zijn om Fitbit weer op de rails te krijgen?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2016, 15:28
Categorie Accessoires
Onderwerpen fitbit, fitnessarmband

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.