Verstuur een brief met een eigen gemaakte postzegel.

Zo maak je je eigen postzegels in de PostNL-app

Een brief versturen met de PostNL-app is nu nog makkelijker geworden. Dankzij de nieuwe update kun je in de PostNL-app je eigen postzegels maken. Deze postzegelcode schrijf je vervolgens over op de brief.

Verstuur een brief met een eigen gemaakte postzegel.Ben je nog altijd een liefhebber van ouderwetse brievenbuspost, dan heeft de PostNL-app een leuke nieuwe functie voor jou klaarstaan. Met de nieuwste versie is het mogelijk om je eigen postzegels te maken, zodat je niet meer de deur uit hoeft om postzegels te kopen. Dit werkt via een zogenaamde postzegelcode.

Postzegels maken met PostNL

De PostNL-app is niet alleen handig om pakketjes te volgen, maar ook om zelf post mee te versturen. Het was al mogelijk om zelf labels aan te maken voor het versturen van pakketjes, maar met de nieuwste update wordt ook het versturen van gewone post een fluitje van een cent. Het maken van een postzegel gaat via een postzegelcode die je op je brief dient te schrijven. Het maken van een postzegel gaat als volgt:

  1. Tik in de PostNL-app op Iets versturen.
  2. Kies nu voor Pakket of brief versturen, gevolgd door Brief.
  3. Selecteer Postzegelcode kopen en kies het gewicht van de brief.
  4. Na het afrekenen krijg je een postzegelcode in beeld die je over dient te schrijven op de brief. Deze postzegelcode bestaat uit negen cijfers en letters.

Postzegelcode in PostNL-app. Een postzegel maken in de PostNL-app.

Bovendien kun je met de nieuwste versie ook pakketten versturen naar gratis antwoordnummers. Hiervoor hoef je alleen Antwoordnummer te selecteren bij het versturen van een pakketje. Verder vul je makkelijk een niet-thuiscode in via de scanner en is er een vervelende crash opgelost bij het zoeken naar een PostNL-locatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2016, 14:00
Categorie Apps
Onderwerp postnl

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.