Apple Watch bandjes voor smalle polsen

Apple brengt ‘Find My Certification’-app uit voor accessoiremakers

Het openstellen van Apple's Zoek mijn-netwerk is weer een stapje dichterbij. Apple heeft de 'Find My Certification Assistant'-app uitgebracht waarmee accessoiremakers kunnen gaan testen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

TechCrunch werd ingefluisterd over het bestaan van de nieuwe app. De Find My Certification Assistant-app is niet bedoeld voor gewone consumenten, maar voor accessoiremakers zoals Tile. Zij kunnen binnenkort gebruik maken van het Find My-netwerk van Apple om bijvoorbeeld accessoires terug te vinden met hulp van anderen. Tijdens WWDC 2020 kondigde Apple al aan dat het Find My-netwerk straks ook door anderen gebruikt kan worden.


De accessoiremakers kunnen de app gebruiken om alvast trackers te testen. Dit kunnen ‘sleutelhangers’ zijn die je aan een tas hangt, maar er zijn ook makers van koptelefoons die een dergelijke functie hebben ingebouwd. SkullCandy doet dit bijvoorbeeld in samenwerking met Tile. Er zijn al enkele bedrijven die hebben aangekondigd mee te willen doen. Belkin is als trouwe partner van Apple ook van de partij. Zij zullen de SoundForm Freedom-oordopjes geschikt maken voor het Find My-netwerk. Je kunt dan in de Zoek mijn-app zien waar je de oortjes hebt verstopt. Bij Apple’s eigen producten bij sommige Beats-producten werkt dit al.

MFi Find My-app

Met honderden miljoenen Apple-producten die momenteel in gebruik zijn, is de kans dat er een Apple-gebruiker in de buurt is vrij groot. Apple zorgt voor de beveiliging en voor de end-to-end encryptie, zodat je je spullen veilig kunt terugvinden zonder dat je privacy in gevaar komt.

Mogelijk wordt de functie in iOS 14.5 geïntroduceerd. Deze bevindt zich nu nog in betafase, maar we verwachten ‘m later deze maand voor iedereen met een geschikt toestel.

Let op: je kunt als consument onderstaande app wel installeren, maar je hebt er verder niets aan. Je moet na installatie namelijk meteen inloggen met een geschikt MFi-account.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.