iPhone 7 review: kiezen tussen vertrouwd en het nieuwe van volgend jaar

FCC gaat iPhone opnieuw testen op radiostraling na onderzoek

De Amerikaanse instantie FCC gaat iPhones opnieuw testen op de uitstoot van radiofrequente straling. Een onderzoek concludeerde dat sommige iPhones straling uitzenden die boven de limiet ligt.

FCC start onderzoek naar radiofrequente straling bij iPhones

Voordat een toestel met draadloze communicatie in de winkels ligt, wordt deze door allerlei instanties getest. In Amerika is dat onder andere de FCC. Zij voeren tests uit om bijvoorbeeld te checken of de hoeveelheid straling de limieten niet overschrijdt. Is de straling te hoog, dan kan de organisatie besluiten om de verkoop van het apparaat tegen te houden. Nu laat de FCC weten dat ze opnieuw enkele modellen gaan testen. Ze doen dit naar aanleiding van een onderzoek van The Chicago Tribune.

Behalve de FCC, voert ook Apple zelf dergelijke tests uit. Apple test dit op een afstand van 5 millimeter van de huid. De FCC voert de tests uit op een kleinere afstand van 2 millimeter. De straling mag, in het geval van de Verenigde Staten, niet hoger uitvallen dan 1,6 Watt per kilogram. Dit is de zogenaamde SAR-waarde. The Chicago Tribune heeft de eigen tests uitgevoerd in een speciaal daarvoor bestemd laboratorium. Bij een iPhone 7 was volgens de test de straling een stuk hoger dan volgens de regels is toegestaan, namelijk 3,45 Watt per kilogram.

Apple heeft gereageerd op de ontdekkingen. Het bedrijf stelt dat alle iPhones voldoen aan de regels en limieten die door de instanties wereldwijd zijn opgelegd. Apple zegt in een verklaring:

Alle modellen, inclusief de iPhone 7, zijn volledig gecertificeerd door de FCC en in elk ander land waar de iPhone wordt verkocht. Na een zorgvuldige beoordeling en validatie van alle modellen die in het Tribune-rapport zijn getest, bevestigen we dat we aan de regels en limieten voldoen.

Apple voegt daaraan toe dat de tests niet goed uitgevoerd zijn, waardoor de uitkomst dus mogelijk niet juist is. Toch geeft de FCC aan dat ze opnieuw kijken naar de modellen. “We nemen alle claims over de niet-naleving van de radiofrequentie-normen serieus en testen de betreffende toestellen op naleving van de FCC-regels”, geeft een woordvoerder aan. Naast de iPhone waren er ook andere toestellen die volgens de test van The Chicago Tribune de normen overschrijden, waaronder de Samsung Galaxy S8.

Uit een eerder onderzoek bleek al dat de iPhone 7 meer straling geeft dan zijn voorganger, maar dat dit niet erg is. Uit de tests van Apple bleek dat de SAR-waard bij de iPhone 7 niet hoger is dan 1,19 Watt per kilogram bij 1 gram weefsel.

Geen reden tot paniek

Hoewel de modellen in de test van The Chicago Tribune de normen overschrijden, stelt de FCC dat dit geen gevaar voor de gezondheid is. Er zijn al meerdere onderzoeken die stellen dat het blootstellen aan radiofrequentie geen relatie heeft tot kanker. De normen zijn vooral opgesteld om te voorkomen dat toestellen oververhit raken. Ook The Chicago Tribune concludeert dat de radiofrequente straling niet verward moet worden met röntgenstraling.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2019, 9:29
Bron Bron AppleInsider
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 7, straling

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.