Facebook Messenger desktop

Facebook Messenger komt naar de Mac (en Windows)

Facebook Messenger is binnenkort op de Mac en op Windows te gebruiken. Facebook gaat dit later vandaag aankondigen op de F8-conferentie, maar de informatie is nu al uitgelekt omdat een blogposting te vroeg online verscheen.

Facebook Messenger op de desktop

Er waren eerder al geruchten dat Facebook Messenger voor de Mac in ontwikkeling was. De aankondiging van Facebook Messenger voor de Mac (en Windows) is inmiddels offline gehaald maar werd al ontdekt door de Franse site iGeneration. Op onderstaande afbeelding is de Windows-versie van Facebook Messenger te zien, die wel wat doet denken aan Skype op de desktop. De functies zullen grotendeels hetzelfde zijn, inclusief de mogelijkheid voor groepschats met video. Facebook is van plan om de app eerst te testen en later dit jaar wereldwijd beschikbaar te stellen. Dat blijkt althans uit de blogposting, waarin gezegd wordt dat 2019 een ‘overgangsjaar’ zal worden voor Messenger.


Daarin schrijft Facebook:

We’re also launching a desktop app for Messenger that’s available for both Windows and MacOS. People want to seamlessly message from any device, and sometimes they just want a little more space to share and connect with the people they care about most. You can download Messenger Desktop — and enjoy the same features as the app on your phone — like group video calls, collaborate on projects or multi-task while chatting in Messenger. We are testing this now and will roll it out globally later this year.

Facebook Messenger desktop

Er komen ook updates voor Facebook Messenger voor iOS aan, waardoor de app een betere performance krijgt, minder ruimte inneemt en nieuwe functies krijgt. Het gaat dan bijvoorbeeld om een virtuele lounge waar meerdere mensen samen naar een video kunnen kijken. Je kunt daarbij ook vrienden uitnodigen voor een ‘lounge’.

Project Lightspeed

Het kleiner maken van de app vindt plaats in het ‘Lightspeed’-project. Daarbij zal de app in plaats nog maar 30MB in beslag nemen. Als je de volledige app installeert kost je dat nu bijna 250MB. Het opstarten van de app moet straks in minder dan 2 seconden lukken. Hiervoor wordt de code volledig herschreven. We zullen daar de komende maanden nog weinig van werken, zegt Facebook, omdat het een behoorlijke klus is die achter de schermen wordt uitgevoerd.

Daarnaast is Facebook bezig om de berichtendiensten van Facebook, Instagram en WhatsApp nauwer met elkaar samen te laten werken. Dat heeft als gevolgd dat Facebook Messenger en Instagram DM’s in de toekomst ook end-to-end encryptie krijgen. Dit moet in de loop van 2020 gelukt zijn.

Vanavond vinden nog meer aankondigingen plaats tijdens de F8 conferentie. Als er nieuws is dat voor iOS- en Mac-gebruikers relevant is, lees je dat natuurlijk op iCulture!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2019, 17:17
Bron Bron iGeneration
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, facebook messenger, messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.