Facebook Messenger for Mac logo

‘Facebook Messenger voor Mac in ontwikkeling’

Facebook heeft een desktopversie van Facebook Messenger voor Mac ontwikkeld. Dat blijkt uit gelekte screenshots, gemaakt bij een Facebook-medewerker.

Facebook werkt aan Messenger voor de Mac. Dat blijkt uit gelekte foto’s van TechCrunch, waarop te zien is dat een medewerker van Facebook de app gebruikt. In 2012 maakte Facebook al eens een desktop-app voor Windows, maar stopte daar in 2014 alweer mee. Het is daarom onduidelijk wat de gedachten zijn achter deze nieuwe Mac-app.

Facebook Messenger for Mac logo

Facebook Messenger voor Mac

De tamelijk onscherpe foto is hieronder te zien. Facebook Messenger is momenteel alleen te bereiken via een webbrowser. Op de iPhone kun je ook de losse Messenger-app gebruiken.

Facebook Messenger for Mac gelekt

Het is nog maar de vraag of Facebook de losse app gaat uitbrengen. Het kan puur gaan om een interne app, die nog niet (of nooit) wordt vrijgegeven aan het brede publiek. Een officiële Facebook Messenger-app voor de Mac kan ervoor zorgen dat mensen de chatdienst vaker gaan gebruiken, omdat het niet langer ‘verstopt’ staat tussen een van de geopende browsertabbladen je je open hebt staan.

TechCrunch vroeg om een reactie, maar kreeg alleen te horen dat het bedrijf geen commentaar geeft op geruchten en speculatie. Dezelfde reactie geeft Facebook wel vaker als geruchten correct blijken te zijn. Het losmaken van Messenger uit Facebook is iets dat we ook al op de iPhone hebben gezien: op een gegeven moment haalde Facebook de chatfunctionaliteit uit de app en verplichtte iedereen om de losse Messenger-app te gebruiken. Voor Facebook heeft het als consequentie dat mensen niet langer de reclamebanners zullen zien, die op de gebruikelijke Facebook-pagina’s staan. Maar het kan toch positief uitpakken als Messenger uiteindelijk meer gebruikers krijgt en daardoor waardevoller wordt ten opzichte van Aziatische concurrenten.

Facebook op de desktop

Sinds 2011 is Facebook bezig met aparte desktopsoftware, maar heeft tot nu toe maar kleine stappen gemaakt. In 2011 verschenen er vacatures voor desktop-softwareontwikkelaars die apps voor Windows en Mac zouden maken. Een jaar later lekte een downloadlink van Messenger voor Windows. Facebook bracht de app daarna snel uit, maar verwaarloosde de app daarna weer. Een Mac-app is er nooit gekomen. In maart 2014 werd de Messenger-app voor Windows weer offline gehaald met als reden dat ze de app niet langer konden ondersteunen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2016, 11:40
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen facebook, messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.