Concept MacBook

Dit concept toont een opvouwbare MacBook met touchscreen

Astro HQ, makers van het Luna Display, hebben een MacBook bedacht die je kan opvouwen. Er zit ook een touchscreen in en het scherm is geschikt voor de Apple Pencil.

Luna Display is een oplossing om je iPad als tweede scherm voor de Mac te gebruiken. Maar dat hoeft straks misschien niet meer, als dit concept werkelijkheid wordt. Daarmee heb je namelijk een veel groter flexibel scherm tot je beschikking. Het scherm vult ook de plek op van het toetsenbord en trackpad.

Concept van opvouwbare MacBook

Meestal zijn dergelijke concepten niet praktisch haalbaar, maar bij dit voorbeeld is het best goed voor te stellen hoe Apple iets dergelijks kan maken. Het is bedacht door Federico Donelli, werkzaam als industrieel designer bij Astro HQ.

“Ons concept zoekt nieuwe grenzen op voor Mac en iPad. Door aanraking en Apple Pencil op het scherm mogelijk te maken, biedt dat nieuwe mogelijkheden om creatief te werken. Normaal zou dat beperkt worden door de muis en het toetsenbord”, aldus het bedrijf. Ze zien mogelijkheden op het gebied van retoucheren van foto’s en illustraties maken met de hand.

Concept MacBook

Je zou het scherm ook horizontaal kunnen draaien of plat kunnen vouwen tot één groot scherm, zoals hieronder is te zien.

Astro concept uitgeklapt

Met Luna Display is dit nu al mogelijk, maar daarbij moet je wel een extra iPad hebben om als tweede scherm voor de MacBook te gebruiken. Je legt dan de 12,9-inch iPad Pro over het toetsenbord van de MacBook Pro of Air. Met een draadloos toetsenbord, muis en Apple Pencil kom je al een eind in de richting. Op de foto hieronder kun je het zien.

Astro Luna Display

Donelli kwam op het idee nadat hij een 13-inch MacBook Air had gekocht en ontdekte dat dit exact overeen kwam met de 12,9-inch iPad Pro. Zo ging hij fantaseren hoe hij Luna Display zou kunnen gebruiken. Hij heeft nu meer schermoppervlak en kan zijn iPad gebruiken voor het tekenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2019, 19:21
Bron Bron Luna Display
Categorie Mac & macOS
Onderwerp concept

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.