Facebook Marketplace op de iPhone.

Facebook start eigen marktplaats in Nederland en België

Facebook komt nu ook in Nederland en België met haar eigen verkoopplatform. Facebook Marketplace is de plek waar je tweedehands spullen kunt kopen en verkopen.

Facebook is vandaag gestart met de uitrol van haar eigen marktplaats in Europa, genaamd Facebook Marketplace. Eerder kwam dit verkoopplatform al beschikbaar in de Verenigde Staten, maar nu heeft Facebook zelf laten weten dat Marketplace uitgerold wordt in zeventien landen in Europa, waaronder dus Nederland en België.

Facebook Marketplace op de iPhone.

Facebook Marketplace in Nederland en België

Facebook Marketplace is het eigen verkoopplatform van het sociale netwerk. Facebook Marketplace is op moment van schrijven nog niet te zien in de Facebook-app, maar zodra het verkoopplatform beschikbaar is vind je deze onderaan de knoppenbalk in de Facebook-app. Facebook geeft aan dat Marketplace vanaf nu uitgerold wordt, dus het kan een paar dagen duren voordat het beschikbaar is. Ook via de website van Facebook zal Marketplace te bereiken zijn.

In Facebook Marketplace kunnen gebruikers zowel op zoek naar tweedehands spullen als deze zelf aanbieden. Bij het maken van een advertentie voeg je foto’s toe en plaats je een omschrijving en een eventuele vraagprijs. Bovenin het Marketplace-gedeelte kun je filteren op categorie dankzij de grote ronde knoppen, zodat het zoeken naar het juiste tweedehands artikel makkelijker is. Je kan ook filteren binnen een bepaalde straal, zodat je alleen advertenties bij jou in de buurt te zien krijgt.

Facebook Marketplace advertentie plaatsen.

Behalve de advertenties, kun je op Marketplace ook het bijbehorende Facebook-account van de adverteerder bekijken. Je ziet dan ook meteen of je overeenkomstige vrienden hebt en hoelang diegene al Facebook-lid is. De transactie of de verzending wordt niet door Facebook geregeld. Facebook heeft laten weten dat er in mei in Amerika zo’n 18 miljoen items te koop aangeboden werden via haar verkoopplatform.

Nog niet zo gek lang geleden introduceerde het Nederlandse Marktplaats een eigen berichtendienst, waardoor het makkelijker is om met de verkoper of koper in contact te komen. Ook heeft Marktplaats betaalverzoeken, zodat je de betaling eenvoudig kunt regelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 augustus 2017 om 21:02
Onderwerp
Categorie
Apps
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.