Marktplaats-reclame

Marktplaats verbetert messaging-functies: geen e-mail meer nodig

De Marktplaats-app verbetert de messaging-functies, zodat je helemaal geen e-mail meer nodig hebt. Alle communicatie doe je binnen de app.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De Marktplaats-app (link) stapte eerder dit jaar over van e-mail naar messaging, zodat je binnen de app berichten kunt sturen naar kopers en verkopers. In de vandaag verschenen appupdate van Marktplaats wordt die messaging-functie nog verder uitgebreid met bijvoorbeeld het delen van foto’s en adressen.

Marktplaats-reclame

Betere messaging-functies
Marktplaats wil af van de e-mailtjes die kopers en verkopers naar elkaar moesten versturen om bijvoorbeeld te onderhandelen over de prijs. Alles regel je nu binnen de app, zodat je precies kunt zien hoe snel de andere persoon reageert. Voor gebruikers kan dat een factor zijn om te bepalen hoe serieus iemand is, net zoals je in Airbnb de responssnelheid van een aanbieder kunt zien.

Als je de vernieuwde app opstart, krijg je meteen een melding dat je geen e-mailnotificaties meer krijgt. In plaats daarvan ontvang je alleen nog pushberichten van de app. Je ontvangt dus geen dubbele notificaties meer, tenzij je dat zelf wilt.

Marktplaats: messaging om makkelijker te communiceren

Foto’s en adres uitwisselen
Maar er is meer: je kunt nu foto’s naar elkaar sturen, bijvoorbeeld als iemand je vraagt om detailfoto’s van het voorwerp dat je wilt verkopen. Voorheen was dat een gedoe en was je toch weer aangewezen op e-mail. Sinds Marktplaats de messaging-functies heeft ingevoerd is er een stijgende lijn te zien in de betrokkenheid van gebruikers, liet product manager Brechtje de Leij (voorheen NU.nl) weten. Daarnaast is er een visual redesign geweest en is het geheel eindelijk echt appwaardig aan het worden, vergeleken met vroeger. Het team heeft nog meer verbeteringen gepland, waarbij vooral de berichtenfunctie nog beter moet worden.

Marktplaats-app update

Nog een andere verbetering in de vandaag verschenen update van Marktplaats: het makkelijker delen van je adres. Je drukt op het plusje om vervolgens te kiezen voor het delen van je adres, het maken van een foto met de camera of het kiezen van een foto uit je bibliotheek (zie screenshots).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2016, 11:47
Categorie Apps
Onderwerp marktplaats

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.