Marktplaats betaalverzoek op de iPhone.

Marktplaats maakt betalingen makkelijker met betaalverzoeken

Vind je het regelen van betalingen bij een aan- of verkoop via Marktplaats altijd maar gedoe? De Marktplaats-app heeft een functie om betalingen rechtstreeks in de app te regelen, gewoon via iDEAL met een betaalverzoek.

Marktplaats betaalverzoek op de iPhone.
Marktplaats komt met een nieuwe functie, waardoor het doen van een betaling aan een verkoper of het ontvangen van een betaling een stuk makkelijker wordt. In het onderdeel Mijn Marktplaats vind je nu de optie Betalingen. Hierin vind je een overzicht van alle betalingen die je gedaan hebt via de Berichten-functie Marktplaats. De betaalverzoeken werken via iDEAL.

Betalingen via Marktplaats-app

Als je iets koopt of verkoopt via Marktplaats, dan is het regelen van de betaling vaak een hoop gedoe, helemaal als je een pakket per post opstuurt. Bij Marktplaats is het nu een stuk eenvoudiger om de betaling te regelen, want Marktplaats is begonnen met het testen van betaalverzoeken. Je hebt dan dus geen aparte app meer nodig om een betaalverzoek te regelen, want dit kan dan gewoon rechtstreeks vanuit de Marktplaats-app zelf.

Marktplaats betalingen.

Je vindt de optie onder Mijn Marktplaats > Betalingen. Hoewel de functie wel al toegevoegd is, kun je deze nu nog niet meteen gebruiken. Je vindt hier wel een optie om je in te schrijven, zodat je vanzelf gebruik kunt maken van deze nieuwe functie. De betaalverzoeken in Marktplaats lopen via iDEAL, net als de meeste betaalverzoeken in apps zoals die van ING en Tikkie. Je hebt het geld daardoor snel na de betaling op je eigen rekening binnen.

Marktplaats betaalverzoek aanmaken.

Nadat je je hebt aangemeld via bovenstaande optie, krijg je een mail om de betaalfunctie te activeren. Eerst geef je je telefoonnummer op, waarna je een sms-bericht met verificatiecode krijgt om dit te bevestigen. Vervolgens dien je €0,01 over te maken om je betaalrekening te koppelen. Na het activeren, ga je naar Marktplaats Berichten om een betaalverzoek te sturen met een potentiële koper. Tik hiervoor op het betaalverzoek-icoontje in een chat. Het is nog niet mogelijk om een zakelijk bankrekeningnummer te koppelen. Hou er wel rekening mee dat er nog extra servicekosten bij komen, die je voor eigen rekening kunt nemen, naar de koper door kunt schuiven of kunt splitsen.

Marktplaats betaalverzoek betalen.

De Marktplaats-app is de laatste tijd regelmatig bijgewerkt met handige nieuwe functies. Zo is er een Meldingen-tabblad, zodat je alles over je eigen advertenties en advertenties waar je geïnteresseerd in bent in één overzicht kunt vinden. Afgelopen december werd de app nog vernieuwd met interesse- en buurtfeeds.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2017, 18:30
Categorie Apps
Onderwerp marktplaats

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.