Apple Watch bandjes lente 2017

‘Apple Watch Series 3 verschijnt in het vierde kwartaal’

De Apple Watch Series 3 zou nog dit najaar komen, maar wanneer ligt ie precies in de schappen? Volgens bronnen zou de nieuwe Apple Watch Series 3 vanaf het vierde kwartaal beschikbaar zijn.

Apple Watch bandjes lente 2017
De meeste geruchten gaan deze zomer over de iPhone 8, maar zo af en toe komt ook de nieuwe Apple Watch om de hoek kijken. Zo schreven we eind juli dat de Apple Watch Series 3 nog in het najaar beschikbaar zou komen, nadat we er een tijd lang niets meer over gehoord hadden. Eerder deze maand bleek dat de Apple Watch Series 3 een interessante update gaat worden, met waarschijnlijk mobiel internet en een nieuw design. Maar wanneer ligt deze Apple Watch Series 3 in de schappen? Volgens bronnen zou dit model in het vierde kwartaal beschikbaar komen, wat betekent dat hij op z’n vroegst in oktober uitkomt.

‘Apple Watch Series 3 vanaf oktober’

Het is de verwachting dat Apple tijdens een evenement in september zowel de iPhone 8 als de iPhone 7s en iPhone 7s Plus aan gaat kondigen, samen met een nieuwe Apple Watch Series 3. Over de exacte beschikbaarheid van de nieuwe iPhones is al veel geschreven, maar ook over de nieuwe Apple Watch is nog veel duidelijkheid. Digitimes meldt nu dat eerste exemplaren van de Apple Watch Series 3 in het vierde kwartaal verscheept worden. De Apple Watch Series 2 kwam vorig jaar nog op het randje van het derde kwartaal beschikbaar, want hij was officieel vanaf september te koop. Er volgde echter grote tekorten, waardoor de meeste mensen de Apple Watch Series 2 pas in november om hun pols hadden zitten.

Het is daardoor niet ondenkbaar dat Apple de beschikbaarheid van de Apple Watch Series 3 iets later plant dan vorig jaar. Op deze manier kan Apple ervoor zorgen dat er meer exemplaren beschikbaar zijn, zodat het nieuwste model niet meteen overal uitverkocht is en de levertijden oplopen tot een paar maanden. Interessant is echter ook wat de beschikbaarheid van de nieuwe Apple Watch Series 3 zegt over de komst van de nieuwe iPhones.

Nieuwe iPhones ook in vierde kwartaal?
Vorig jaar kwam de nieuwe Apple Watch Series 2 tegelijk beschikbaar met de nieuwste iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Nu de Apple Watch Series 3 volgens deze bron op de planning staat voor het vierde kwartaal, zou het goed kunnen dat de nieuwste iPhones ook in het vierde kwartaal beschikbaar komen. Toch zijn de berichten hierover nog tegenstrijdig. Uit de meest recente kwartaalcijfers kon namelijk afgeleid worden dat de nieuwe iPhone 8 nog in september in de winkels ligt. Apple heeft voor haar vierde kwartaal (dat loopt van juli tot en met september) hoge verwachtingen. Dit zou mede komen door de komst van de iPhone 8. Een ander scenario is dat Apple de release van de nieuwe iPhones en de Apple Watch Series 3 meer over het najaar verspreidt. Voorlopig blijft het dus afwachten wanneer zowel de nieuwe iPhones als de Apple Watch Series 3 in de schappen ligt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2017, 18:45
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp apple watch series 3
Device Apple Watch Series 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.