Facebook Messenger met Valentijnsdag.

Nieuw in Facebook: lijstjes posten, hartjes in Messenger en meer

Facebook heeft meerdere aankondigingen gedaan. Zo krijgen gebruikers binnenkort de mogelijkheid om lijstjes te posten, terwijl nieuwe stelletjes in Facebook Messenger elkaar de liefde kunnen verklaren.

Facebook kondigt zo nu en dan nieuwe functies aan, maar niet iedereen krijgt de functies meteen te zien. Nu zijn er opnieuw enkele nieuwe functies voor het sociale netwerk onthult, maar de kans dat jij er al meteen gebruik van kunt maken lijkt klein te zijn. Desalniettemin is het goed om te weten wat je de komende tijd te wachten staat. Het gaat onder andere om de mogelijkheid om lijstjes te posten, leuke hartjes te versturen in Facebook Messenger en een koppeling naar Facebook’s VPN-app.

Lijsten posten in Facebook
Heb je voor jezelf een lijstje in je hoofd van landen waar je altijd al eens naar op vakantie wil? Of ben je iemand die elk jaar doelen voor zichzelf stelt en aan het eind van het jaar kijkt of je deze bereikt hebt? Facebook springt hier nu op in en komt met de Lists-Functie. Met Lists kun je een kort lijstje posten met bijbehorende titel. Geef je lijstje vervolgens een achtergrondkleur mee, zodat deze extra opvalt in de tijdlijn van je vrienden.

Facebook Lists.

De Lists-Functie is één van de maatregelen die Facebook neemt om de berichten van je vrienden meer centraal te stellen. Facebook liet al weten dat er veranderingen voor de tijdlijn in de planning liggen en dankzij deze lijstjes worden gebruikers aangemoedigd om meer persoonlijke berichten te delen. Vanaf vandaag is Facebook gestart met deze nieuwe functie en het is nog onduidelijk hoe lang het duurt voordat iedereen hier gebruik van kan maken.

Hartjes sturen in Messenger
Valentijnsdag staat voor de deur (check hier de beste Valentijnsdag-apps!) en daarom komt Facebook Messenger op 14 februari met een nieuwe functie. Als je vanaf morgen aangeeft een relatie te hebben met iemand, krijg je een melding van de Facebook Messenger-app. Je gesprek met je liefdespartner staat dan meteen klaar, waar je verwelkomt wordt door regende hartjes. Ook verschijnt je geliefde bovenaan in het Actief-tabblad. Mocht je dit onderdeel van de app nog nooit gezien hebben, dan kan dat kloppen. Het Actief-tabblad vind je op de Start-pagina in de Messenger-app, naast de standaard Berichten-weergave, waar volgens Facebook contacten komen die onlangs actief geweest zijn.

Valentine's Day + Messenger

Relationship

Geplaatst door Messenger op maandag 12 februari 2018

Mocht je dus net een relatie aangegaan zijn met iemand en hem of haar nog nooit gesproken hebben, dan maakt Facebook het met deze wijzigingen in Facebook Messenger makkelijker. Hopelijk komen er binnenkort meer nuttige functies of wijzigingen voor de Messenger-app. Onlangs liet de baas van Messenger al weten dat de app veel te rommelig is, maar met deze nieuwe opties wordt het er niet beter op.

Onavo VPN-app gepromoot in Facebook
Bijna twee jaar geleden plaatste Facebook een snelkoppeling naar de stappenteller-app Moves. Facebook nam Moves in 2014 over en wilde met de snelkoppeling in de Facebook-app zorgen voor meer downloads. Moves deelde echter veel data met Facebook, wat waarschijnlijk ook de reden van de overname was. Een zelfde soort situatie is nu gaande met de VPN-app Onavo. Ook van deze app staat nu een snelkoppeling in de Facebook-app, via het hamburgermenu rechtsonder.

Facebook en Onavo VPN.

Facebook nam Onavo Protect een tijd geleden over. Deze VPN-app verzamelt allerlei gegevens die Facebook vervolgens zal gebruiken. Dit levert dus een schat aan informatie op, dus hou hier rekening mee mocht je deze VPN-app gebruiken. Liever veiliger een VPN-dienst gebruiken, dan vind je in onze lijst van VPN-apps goede alternatieven.

Facebook en Apple sluiten akkoord over abonnement
Tot slot hebben Facebook en Apple een akkoord bereikt over het aanbieden van abonnementen in de Facebook-app. Met dit abonnement kun je onbeperkt Instant Articles-lezen. Omdat Apple normaal gesproken 30% van de opbrengst krijgt, wilde Facebook de functie niet naar iOS brengen. De details van de overeenkomst tussen Facebook en Apple zijn echter niet bekend. Wel is het aantal gratis te lezen artikelen teruggebracht naar vijf stuks.

Het betaalde abonnement wordt vanaf volgende maand uitgerold voor iOS-gebruikers. Hierdoor kan het dus mogelijk zijn dat je moet betalen voor sommige Instant Article-artikelen. Met Instant Article worden artikelen extra snel geladen, omdat je niet doorgestuurd wordt naar een in-app browser. Of wij hier in Nederland ook deze nieuwe abonnementsvorm gaan zien, is nog even afwachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2018, 18:25
Bron Bron Techcrunch
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, facebook messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.