VTM op Apple TV.

VTM nu ook beschikbaar op de Apple TV

De Vlaamse commerciële omroep VTM heeft een eigen app voor de Apple TV uitgebracht. Populaire programma's als Groeten uit en Belgium's Got Talent zijn daardoor rechtstreeks vanaf de Apple TV te kijken. Het enige wat je nodig hebt is een VTM-profiel.

In Nederland zijn er nog maar weinig partijen met een Apple TV-app. Zowel de NPO als RTL en SBS hebben nog geen eigen Apple TV-app, terwijl ze wel al apps voor smart-tv’s hebben uitgebracht. Daar komt nog bij dat de Nederlandse verkoopcijfers van de Apple TV teleurstellen. Dat heeft de Vlaamse televisiezender VTM er niet van weerhouden om wel met een Apple TV-app te komen. Met de app bekijk je complete afleveringen of korte fragmenten.

VTM op Apple TV

VTM heeft heel stilletjes de nieuwe app in de Apple TV App Store gezet, als update van de bestaande iOS-versie. iCulture-lezer Christoff attendeerde ons op deze nieuwe app van VTM. De omschrijving in de App Store is vrij beperkt, want er wordt alleen aangegeven dat je je favoriete programma’s op een groter scherm kunt kijken. Door de komst van deze Apple TV-app is het niet meer nodig om je iPhone erbij te pakken en de video’s door te sturen via een Google Chromecast of AirPlay.

VTM op Apple TV met Got Talent.

De VTM-app op de Apple TV bestaat uit drie onderdelen. Bij Ontdek vind je een selectie van actuele programma’s en bekijk je welke programma’s wanneer uitgezonden zijn. Het is helaas geen volledige tv-gids (die ontbreekt in de app), maar je ziet in ieder geval wel wat er onlangs uitgezonden is. Je kunt hier ook nog live kijken naar VTM. In het onderdeel Programma’s vind je een overzicht van de recente programma’s. Helaas blader je hier niet door de volledige geschiedenis, want alleen de dertig recente programma’s vind je in dit overzicht.

De app maakt onderscheid tussen volledige afleveringen en fragmenten. Fragmenten kun je meteen starten, terwijl je voor volledige afleveringen een VTM-profiel nodig hebt. Je kunt inloggen via de VTM-app op je iPhone, maar ook via Facebook of met een e-mailadres dat je gebruikt hebt om een Medialaan-account aan te maken. Medialaan is het bedrijf achter de commerciele zender, waar ook de radiozender Q-Music Vlaanderen onder valt.

VTM programma's op de Apple TV.

Geen zoekfunctie
Wat ook nog ontbreekt in de Apple TV-app, is een uitgebreide zoekfunctie. Er is geen mogelijkheid om met trefwoorden te zoeken naar programma’s of uitzendingen, waardoor het vinden van de juiste show wat lastiger is. Ook kun je geen programma’s als favoriet markeren, zodat je ze in jouw eigen overzicht terugvindt.

Behalve via de VTM-app, kunnen Belgische kijkers ook via Stievie Premium televisiekijken. Behalve de programma’s van VTM, kijk je dan ook naar de VRT, SBS en vijf buitenlandse zenders, waaronder Eurosport en Discovery. Helaas heeft Stievie Free nog geen app voor de Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2018, 17:00
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, belgie, belgische apps, vtm
Device Apple TV
Software tvOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.