Moves iPhone-app

Facebook-app bevat nu snelkoppeling naar Moves

Facebook bevat vanaf nu een snelkoppeling naar de Moves-app. Daarmee kun je de stappenteller-app snel downloaden of opstarten.

Moves iPhone-app

Het navigatiemenu van Facebook bevat opeens een nieuwe snelkoppeling: Moves. iCulture-lezers attendeerden ons op de nieuw toegevoegde link, waarmee je snel de bijbehorende stappenteller-app Moves kunt openen. Moves is na een overname eigendom van Facebook en er was al aangekondigd dat de apps onderling data zouden delen. Krijgen we binnenkort ook een WhatsApp-snelkoppeling vanuit Facebook?

Moves weet waar jij uithangt

Moves is een app waarmee je je beweging kunt meten. De app kijkt hoeveel stappen je hebt gelopen en op welke locatie je dat deed. Ook kan Moves op de kaart tekenen waar je hebt gefietst of van gemotoriseerd vervoer gebruik hebt gemaakt. Het idee achter de app is dat je beter inzicht krijgt in de manier waarop jij beweegt. Zit je bijvoorbeeld uren stil op kantoor, dan is het wellicht tijd om eens wat vaker een ommetje te maken. Moves biedt tegelijk voor Facebook ook een schatkist aan data: ze weten precies waar jij bent geweest en hoe je dagelijks door jouw stad of dorp beweegt. Zo kunnen ze je beter leren kennen, al is het natuurlijk maar de vraag wie daar baat bij heeft.

Moves deelt makkelijker data

moves-activiteitenDe situatie rond Moves is wel iets anders dan bij WhatsApp. Terwijl Jan Koum, de oorspronkelijke maker van WhatsApp, steeds heeft benadrukt dat je privacy veilig is bij de berichtendienst, ligt dat bij Moves anders. De makers van Moves opereren op de achtergrond en doen zelden opvallende uitspraken in de media. Bij de overname van Moves door Facebook is nooit beloofd dat de gegevens van de app afgeschermd zouden blijven van het ‘datahongerige’ Facebook. Al vrij snel werd dan ook bekendgemaakt dat Moves privacydata zou gaan delen met Facebook. Moves houdt je locatie in de gaten, ook als je de app niet gebruikt. Dat melden ze netjes bij het installeren van de app. Ook wil Moves toegang tot je fitness-gegevens in Healthkit.

De Moves-snelkoppeling is te vinden in het navigatiemenu, dat je bereikt door rechtsonder op Meer te drukken. Heb je de app nog niet geïnstalleerd, dan word je doorgestuurd naar de App Store om Moves te downloaden. Wie de app wel geïnstalleerd heeft, wordt gewoon doorgestuurd naar de app. Veel meer dan een snelkoppeling is het dus niet, al zullen er achter de schermen misschien meer data worden uitgewisseld dan je op het eerste gezicht ziet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2016, 10:50
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, moves

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.