Baas Facebook Messenger: ‘De app is veel te rommelig’

Facebook Messenger is anno 2018 veel te rommelig geworden. Er staan dan ook grote veranderingen gepland voor het komende jaar.

Facebook Messenger is meer dan een chatapp, maar is volgens de baas van Messenger veel te rommelig geworden. Facebook gaat daar in 2018 wat aan doen, want de app wordt binnenkort een stuk eenvoudiger en gestroomlijnder.

‘Facebook Messenger te rommelig’

Met Facebook Messenger kun je chatten met vrienden, familie en andere Facebook-gebruikers, maar je kunt er tegenwoordig ook spelletjes spelen, met chatbots praten, videobellen en meer. Ook bedrijven zijn tegenwoordig actief via Facebook Messenger, waardoor het gebruik door alle functies onoverzichtelijk geworden is. Dat ziet nu ook David Marcus, de baas van Facebook Messenger. In een uitgebreide post omschrijft hij de plannen voor het komende jaar.

Facebook Messenger reacties en vermeldingen.

In de laatste twee jaar heeft de chatapp behoorlijk veel functies gekomen. David Marcus geeft aan dat veel functies inmiddels hun plek gevonden hebben, terwijl andere wat minder succesvol waren. Hoewel hij het niet bij naam noemt, doelt hij waarschijnlijk op Messenger Day, de Stories-variant van Facebook Messenger. Messenger Day is inmiddels samengevoegd met de Stories-functie van Facebook zelf. Door alle functies is de app echter veel te rommelig geworden. Om dit te verbeteren wordt de app gesimplificeerd en gestroomlijnder, aldus Marcus.

Bekijk ook

Gebruikers: 'Vernieuwde Facebook Messenger lijkt te veel op iMessage'

Facebook Messenger heeft een nieuw design. Maar het tekstvak met icoontjes ziet er nu exact hetzelfde uit als iMessage, waardoor gebruikers in verwarring raken. In welke app zitten ze nu eigenlijk?

Meer ‘visual messaging’ in 2018
Dit betekent echter niet dat de app meer rust uit gaat stralen en minder poespas krijgt. Volgens Marcus speelt visual messing in 2018 een grote rol en dit moeten we terug gaan zien in Facebook Messenger. Onder visual messing wordt verstaan het sturen van emoji’s, gifs, foto’s en video’s, naast gewone woorden. Dit zal in een nieuwe versie van Messenger een nog grotere rol gaan spelen.

Daarnaast krijgen bedrijven ook een grotere rol in de vernieuwde Messenger-app. De gebruiker moet meer centraal staan in de communicatie tussen bedrijven en klanten. Tegenwoordig chatten mensen vaker met bedrijven in plaats van dat ze alleen een simpele vraag stellen. In Nederland kun je onder andere inchecken bij KLM in Facebook Messenger en is er een NOS-chatbot met het laatste nieuws.

Bekijk ook

KLM laat je nu inchecken en tickets omboeken via Facebook Messenger

Met Facebook Messenger kun je nu ook inchecken op vluchten van KLM. Bovendien kun je vluchten omboeken, informatie over vertraging opvragen en je instapkaart ontvangen in de chat.

Behalve voor Facebook Messenger, staan er ook veranderingen gepland voor Facebook zelf. Zo komen er minder berichten van bedrijven en meer van vrienden, waardoor Facebook weer persoonlijker moet worden.

Bekijk ook

Facebook belooft meer berichten van vrienden, minder van bedrijven

Facebook gaat de nieuwsfeed op de schop gooien, zodat er meer berichten van vrienden en minder van bedrijven en pagina's te zien zullen zijn. Het doel is om 'mensen dichterbij elkaar te brengen'.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.