elgato-eve-1

Dit zijn de eerste officiële HomeKit-producten

De eerste officiële HomeKit-producten zijn aangekondigd door Elgato, iHome en anderen. Weerstation, slimme stekker, lampen en andere accessoires liggen vanaf juli in de winkel.

Deze week zullen de eerste HomeKit-producten officieel worden voorgesteld aan het publiek. Van Elgato tot iHome en van Ecobee tot Insteon: allemaal hebben ze één of meer producten voor HomeKit onthuld. Elgato beet vanochtend het spits af met een reeks HomeKit-producten die vanaf juli in de winkel moeten liggen. Interessant: je kunt de sensoren met je stem bedienen via Siri, of op afstand bedienen via een “derde generatie Apple TV of nieuwer”.

elgato-eve-2

Dat de Apple TV een centrale rol zou spelen binnen HomeKit, werd al gefluisterd. Maar nu hebben we het bewijs zwart op wit: de HomeKit-producten van Elgato zullen op afstand te bedienen zijn, belooft de fabrikant. Je hebt er een derde generatie Apple TV of nieuwer voor nodig. Grote kans dus, dat Apple tijdens WWDC 2015 ook iets meer laat weten over de nieuwste Apple TV.

Hieronder lees je over de aankondigingen van Insteon, Ecobee, Caséta, iHome en Elgato.

Insteon Hub

Prijs: $149,99

Met de Insteon Hub is het heel gemakkelijk om apparaten toe te voegen en die vervolgens in te delen in categorieēn. Zo bestuur je gemakkelijk alle aangesloten apparaten in een huis, of een specifieke kamer. Ook is er de mogelijkheid om een tijdschema in te stellen en kun je via het dashboard van de app afzonderlijke apparaten beheren. Lees meer over de met iPhone bestuurbare lampen van Insteon.
App: Insteon for Hub (gratis, iPhone/iPad, iOS 9.0+) -

Ecobee3

Ecobee3 Smart Wi-Fi thermostaat met één sensor

Prijs: $249

De ecobee3 laat nog even op zich wachten: hij komt later deze maand beschikbaar. Deze thermostaat werkt samen met losse sensoren (twee extra sensoren kosten 79 dollar), zodat je ook de temperatuur kunt meten in kamers waar de ecobee3 niet in hangt. De nieuwe versie ondersteunt Siri volledig, zodat je snel wijzingen kunt doorgeven middels stemcommando’s.
App: ecobee (gratis, iPhone/iPad/ Watch, iOS 11.0+) -

Caséta Wireless Lighting Starter Kit

lutron-casetaPrijs: $229,95

Deze Starter Kit bevat onder andere de Caséta Wireless Smart Bridge, die HomeKit ondersteunt. Hiermee kun je draadloze Lutron-lampen besturen en je bijvoorbeeld alle lampen in de keuken uitschakelen, ook als je niet in de buurt bent. Daarnaast bestuur je er ook op afstand bestuurbare rolgordijnen (Lutron Serena) en bepaalde thermostaten mee.

iHome iSP5 SmartPlug

Prijs: nog onbekend

Deze slimme stekker maakt ook je oudere spullen ‘smart’. Het enige wat je hoeft te doen is ze erin steken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld lampen, ventilatoren en andere apparaten aan en uit zetten met een Siri-commando. Door meerdere SmartPlugs met elkaar te combineren, kun je ze allemaal besturen met een enkel commando. De SmartPlugs van iHome zijn op 15 juni te bestellen.

elgato-eve-1

Elgato Eve

Prijs: tussen €40 en €80

Elgato gaat de volgende producten verkopen:

  • Eve Room (€80)
  • Eve Weather (€50)
  • Eve Door & Window (€40)
  • Eve Energy (€50)

elgato-eve-3

Eve Room is een sensor waarmee je de luchtkwaliteit, temperatuur en luchtvochtigheid in huis kunt meten. De sensor analyseert deeltjes in de lucht. Met de Eve Weather zie je temperatuur, vochtigheid en luchtdruk. Je kunt deze in de tuin of op het balkon bevestigen. Eve Door & Window i bedoeld om te kijken of het raam open of dicht is. Je kunt zien hoe vaak het raam (of de deur) open is geweest en hoe lang dat duurde. Zo kun je precies zien wanneer de schoonmaker binnen kwam en of er een inbreker door het raam is geklommen. Eve Energy biedt tenslotte inzicht in je energieverbruik. Dit is een soort slimme stekker die je tussen het stopcontact en de stekker van het apparaat aanbrengt. Je ziet vervolgens meteen hoeveel energie het apparaat verbruikt en je kunt ook op afstand aan- en uitschakelen.

eve-all-devices

Via de Eve-app kun je gegevens zoals luchtkwaliteit, temperatuur, luchtvochtigheid en energieverbruik in de gaten houden. De benodigde app is al te vinden in de App Store (zie app-infoblok hieronder). HomeKit zal ook gaan werken met een eigen app van Apple, die de naam ‘Home’ krijgt. Die zal volgens geruchten standaard aanwezig zijn in iOS 9.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2015, 17:11
Categorie Accessoires
Onderwerpen elgato, homekit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.