Mixed Reality-bril van Nreal

Gerucht: ‘Prijzige mixed reality Apple-headset met WiFi 6E komt in 2022’

Apple is van plan om in 2022 een eerste versie van de mixed reality-headset met WiFi 6E uit te brengen. Het wordt wel een vrij duur accessoire, alleen voor mensen die voorop willen lopen.

Update 1 november 2021: Apple-analist Ming-Chi Kuo doet ook nog een duit in het zakje als het gaat om Apple’s aankomende AR/VR-headset. Volgens hem wordt deze headset voorzien van WiFi 6E, één van de nieuwste standaarden op het gebied van wifi. WiFi 6E maakt een hogere bandbreedte en minder vertraging mogelijk, waardoor de headset volledig draadloos gebruikt kan worden. Je hebt hierbij dus minder last van haperingen. Er zijn al diverse mixed reality-headsets op de markt die gebruikmaken van WiFi 6, zoals de Oculus Quest. De streams kunnen daar met 120Hz beeldverversing getoond worden. Hoe hoger die beeldverversing, hoe realistischer de ervaring voor de gebruiker.

Er is de afgelopen jaren al veel geschreven over Apple’s AR/VR-headset. Apple zou meerdere modellen in ontwikkeling hebben en volgens de nieuwste berichten komt de eerste versie in 2022 uit.

‘Mixed reality-headset komt in 2022’

Mark Gurman van Bloomberg schrijft in zijn Power On-nieuwsbrief dat er waarschijnlijk volgend jaar al een mixed reality-accessoire aan komt. Bloomberg schreef er eerder al over, maar denkt nu ook de aankondiging te kunnen voorspellen. Apple werkt er al meerdere jaren aan en zou over een paar maanden op het punt staan om het accessoire aan te kondigen. Het bedrijf verwacht veel van de achterliggende techniek, waarbij de werkelijke wereld wordt gecombineerd met een virtuele omgeving.


Het gaat om een prijzige headset met geavanceerde chips, schermen, sensoren en avatar-achtige functies. Een eerder gerucht sprak over een prijs van tenminste 3.000 dollar, waardoor het nog geen product voor de massa is. Apple zou er vooral mee willen laten zien waartoe het in staat is met eigen chip. De mixed reality-headset combineert AR en VR en is ook geschikt voor games. Met de M1 (Pro/Max) heeft Apple al indruk gemaakt, maar macOS wordt nog niet gezien als een platform voor games. Door snelle processoren met een high-end display te combineren kan Apple iets maken dat gamers wél aanspreekt. Een eerder gerucht over de mixed reality-headset sprak over een scherm met een gigantische pixeldichtheid van 3.000 dots per inch.

Apple AR-bril mockup

Over een paar jaar verwacht Gurman een echte AR-headset. Tim Cook zegt in interviews regelmatig dat hij erg geïnteresseerd is in een toekomst waarin augmented reality een belangrijke rol speelt. Ook zou de aankondiging van de AR-bril voor Cook een moment zijn om afstand te nemen van zijn rol als CEO.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.