Drie vrienden fotografeerden de wallpaper van macOS Big Sur opnieuw

De drie vrienden Andrew Levitt, Jacob Phillips en Taylor Gray hebben het plan opgevat om alle standaard wallpapers van macOS na te maken. Nu is het tijd voor de bergen van Big Sur.

Wallpaper van macOS Big Sur nagemaakt

Misschien ken je ze nog: de drie vrienden die de wallpaper van macOS Catalina probeerden na te maken. Eerder hadden ze al een hele reeks wallpapers gefotografeerd. Big Sur biedt opnieuw een mooie kans. Iedereen die langs de kust bij Big Sur heeft gereisd komt terug met spectaculaire foto’s van de kustlijn, maar om precies de juiste wallpaper te kunnen maken stonden de vrienden opnieuw voor een uitdaging.


De standaard wallpaper van Big Sur toont het bergachtige gebied van de Central Coast in Californië. Het probleem is alleen dat de foto is gemaakt vanaf een hoogte van 1200 meter boven de oceaan. Na wat onderzoek ontdekten Levitt en zijn vrienden dat een drone niet haalbaar was. Bovendien is het verboden om langs de kust van Californië met een drone te gaan vliegen. Wat nu?

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De oplossing bleek een helikopter. Bij het fotograferen van de wallpaper van Catalina was het ook mogelijk geweest om een helikopter te gebruiken, maar dat vonden ze te gemakkelijk. In plaats daarvan maakten ze een uitputtende tocht over de nauwelijks begaanbare wegen van Santa Catalina Island. Nu was er echter geen andere oplossing.

Ze kwamen in contact met een helikopterpiloot die toevallig ook de vlucht had gemaakt voor Apple’s wallpaper-foto’s. Maar zo gemakkelijk ging het nou ook weer niet. Bij de eerste poging was er dichte mist, waardoor het niet lukte. Bij de tweede keer ging het gelukkig wel goed. In de video kun je het verslag zien. Of kijk op Instagram naar de foto’s die Andrew Levitt, Jacob Phillips en Taylor Gray van hun avonturen hebben gemaakt.

In macOS Big Sur heb je voor het eerst de mogelijkheid om naast de gebruikelijke foto van een landschap, ook een abstractere afbeelding van bergen met kleurschakeringen in te stellen. Daardoor lijkt Big Sur qua design meer op iOS en iPadOS dan ooit. De wallpapers van de drie apparaten sluiten nu mooi op elkaar aan.

Bekijk ook

Het nieuwe design van macOS Big Sur: dit gaat er veranderen

Vanaf macOS Big Sur krijgt de Mac een ander uiterlijk. Het design is anders en de apps krijgen een nieuwe zij- en menubalk. Gaat er veel veranderen en is het nog wel gebruiksvriendelijk? Dat lees je in dit overzicht van alle designveranderingen.

macOS Big Sur

macOS 11 Big Sur was een van de grootste updates voor de Mac en verscheen in november 2020. Het is de opvolger van macOS Catalina. Big Sur bracht een volledig nieuw design, een verbeterd Bedieningspaneel en nieuwe functies voor Safari. Ook bijzonder is dat Apple voor het eerst sinds 2001 is overgestapt op een nieuwe nummering: van 10.x naar macOS 11. In 2021 is macOS Big Sur opgevolgd door macOS Monterey. Alle details vind je hier!

macOS Big Sur

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.