Deze jongens fotografeerden Apple’s Mac wallpapers opnieuw

Wat een werk!
Een drietal fotografen uit Californië ging op pad om wallpapers van Apple's besturingssysteem macOS na te bootsen. Hieronder lees je hoe hun tocht van een week eruit zag!

Apple geeft al sinds de eerste versie van OS X ieder jaar een nieuwe naam aan het besturingssysteem. In 2013 stapten ze met OS X Mavericks over van katachtigen, naar landschappen in Californië; Apple’s thuisbasis. Een drietal bevriende fotografen heeft bijna alle wallpapers opnieuw gefotografeerd, en zo ziet dat eruit.

Apple’s wallpapers opnieuw fotograferen

Bij iedere nieuwe versie van macOS stuurt Apple een fotograaf de hort op om een bijpassende achtergrond te schieten. Dit is een grotere klus dan het lijkt, want het is belangrijk om de locaties in de juiste seizoenen te bezoeken voor het beste licht. Ook worden Apple’s foto’s flink bewerkt. Dat maakte fotograaf Andrew Levitt niet uit, en ging met twee bevriende fotografen op pad.

Andrew Levitt vertelt in een post op Reddit hoe hij met twee vrienden in een week zo veel mogelijk wallpapers nabootste. Van Yosemite tot Mojave; hij heeft het op beeld. Levitt woont in San Jose, Californië, dus alle bestemmingen waren ongeveer een uur rijden vanaf zijn huis. In de collage zie je rechts steeds Apple’s origineel.

Apple achtergronden nagemaakt
Foto’s @andrew_levitt – @jacobfillups – @taylorgrayphoto

Yosemite tot Mojave

Om de missie af te trappen bezochten de jongens Death Valley National Park, wat bekend staat als de heetste plek op aarde. Hier gingen ze op zoek naar de zandberg die te zien is op de achtergrond van macOS Mojave. De thermometer in de auto gaf zo’n 46 graden Celcius aan. Na drie keer in de hitte de woestijn bewandelen vond het drietal een zandberg wat dezelfde berg als op de achtergrond moest zijn. Omdat Apple’s variant volgens de jongens bewerkt is, konden ze de foto niet exact namaken.

Na het opnieuw fotograferen van de macOS Mojave wallpaper stond de navigatie op Alabama Hills; de locatie van een macOS Sierra achtergrond. Met drie uur slaap achter de rug stonden ze op om het mooiste ochtendlicht vast te leggen. Dezelfde dag reden de vrienden naar de locatie van de achtergrond van macOS High Sierra. Het verschil met de echte achtergrond is interessant, want Apple heeft de foto in de herfst gemaakt. Andrew Levitt maakte de foto in de zomer, waardoor alle flora groen was in plaats van rood en geel.

Als laatste brachten de jongens een bezoek aan het wereldberoemde Yosemite National Park. Hier schoten ze foto’s van de 900 meter hoge El Capitan-berg. Ook de achtergrond van OS X Yosemite, Half Dome, kwam aan bod. Deze foto’s zijn bekende uitzichten voor iedereen die wel eens in Yosemite National Park is geweest.

Om het hele verhaal te delen met de wereld hebben de fotografen een video gemaakt, waarin je als kijker meegenomen wordt in het avontuur. Je kunt de video hieronder bekijken. We zijn benieuwd wat jij ervan vindt! Wij vinden het een originele actie, met mooie resultaten.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Foto’s van Mavericks en Catalina
De vrienden probeerden ook de reusachtige golven op de achtergrond van OS X Mavericks vast te leggen, maar dat lukte helaas niet. Daarvoor waren ze echt in het verkeerde seizoen, en konden ze voor de golven net zo goed naar ons eigen Zandvoort gaan. In de Reddit-post laat Levitt weten dat hij van plan is om de achtergrond van de allernieuwste versie, macOS Catalina, na te bootsen.

Bekijk ook

macOS Catalina 10.15: alles over functies, installeren en vernieuwingen

macOS Catalina 10.15 is de grote update voor je Mac in 2019. De update verscheen in oktober 2019 en bevat diverse vernieuwingen. Iedereen met een geschikte Mac kan macOS Catalina installeren. Hier lees je hoe dat moet en wat er nieuw is.

Wist je dat je de uitkijkpunten op de achtergronden van OS X Yosemite en OS X El Capitan ook zelf kunt bezoeken? Als je tijdens een vakantie in Californië een bezoek brengt aan Yosemite National Park zijn deze uitkijkpunten gemakkelijk met de auto te bereiken. Voor een goed zicht over El Capitan rijd je naar Tunnel View, en voor Half Dome voer je Glacier Point in op de navigatie.

Ga je op pad? Zorg dan dat je de juiste lenzen mee hebt voor je iPhone! Daarmee til je je fotografie-skills naar een hoger niveau. Wil je weten wat je nodig hebt? Check dan onze gids met iPhone-lenzen, waar wij Half Dome als voorbeeld gebruiken! Je kunt natuurlijk ook de allernieuwste iPhone 11 Pro kopen, die drie ingebouwde lenzen heeft. Daarmee heb je geen opzetstukjes meer nodig!

Bekijk ook

Externe iPhone-lenzen: wat heb je eraan?

Al jaren zijn er verschillende externe lenzen te koop voor je iPhone. Maar heb je die nog wel nodig, nu de ingebouwde camera's van de iPhone steeds beter worden? Voegen de externe lenzen nog wel iets toe? In deze gids leggen we het aan je uit.

Via de Instagram-accounts van de drie vrienden vind je nog meer foto’s.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.