macOS Catalina wallpaper namaken

Ze zijn terug: drietal fotografeert de wallpaper van macOS Catalina

Na Mavericks, Yosemite, Mojave en meer

Na succes in september zijn Andrew Levitt en zijn vrienden terug. Dit keer hebben ze de wallpaper van macOS Catalina gefotografeerd.

Afgelopen september besloot een groepje vrienden om een bijzondere uitdaging aan te gaan. Ze gingen op pad en fotografeerden de Apple wallpapers opnieuw. Ze zijn terug, en met resultaat: een nabootsing van de macOS Catalina wallpaper.

macOS Catalina wallpaper opnieuw fotograferen

Na het succes van hun eerste trip door hun thuisbasis Californië besloten de vrienden, bestaande uit Andrew Levitt, Jacob Phillips en Taylor Gray, de uitdaging door te pakken. In hun eerste trip fotografeerden ze de achtergronden van Mavericks, Yosemite, Mojave en meer. Initiatiefnemer Andrew Levitt kondigde destijds al aan om ook naar Catalina Island af te reizen.

Na een vlucht naar Los Angeles vertrokken ze naar de pont die hen naar het eiland in het zuiden van Californië zou brengen. Omdat het te simpel zou zijn om een helikopter of boot te huren kozen ze ervoor om over het eiland te backpacken. Na de eerste dag was het drietal al uitgeput, maar vastberaden de tocht af te maken.

Omdat een eiland als Catalina zo min mogelijk wordt bebouwd is er geen sprake van goed aangelegde wegen die je van de ene naar de andere kant brengen. In plaats daarvan waren de jongens genoodzaakt om allerlei kronkelwegen te nemen om een kloof te passeren. Op de tweede dag lieten ze vanwege het gewicht enkele spullen achter om op de terugweg weer op te pikken.

Eenmaal aangekomen bij hét punt van de nieuwe wallpaper was het alleen nog de drone die het verschil tussen succes en falen kon betekenen. Zat de batterij wel vol genoeg? Zou er niet te veel wind staan? En natuurlijk: kunnen we hetzelfde perspectief als Apple krijgen? Op alledrie de vragen konden ze gelukkig antwoorden met een ja.

macOS Catalina wallpaper namaken
Foto: @andrew_levitt@jacobfillups@taylorgrayphoto

Geslaagde foto, maar niet zonder gevaar

Na enkele spannende uren hopen op een goed shot kwam de foto erg goed uit de verf. Wij vinden deze foto erg geslaagd, en het was volgens de jongens ook de moeilijkste foto uit de serie om te maken. We zijn benieuwd wat jij ervan vindt! Kies je voor Apple’s versie, of zou jij de nagemaakte foto wel als achtergrond willen hebben?

De terugtocht zag er niet rooskleurig uit. In het donker moesten de jongens de hele weg in één keer teruglopen, want alle kampeerplekjes waren bezet. Ze kwamen grote spinnen tegen, en moesten uitkijken dat ze niet tegen een cactus liepen. Na even lopen werd de groep verrast: een politiewagen. De sheriff wees het drietal erop dat het verboden is ‘s nachts rond te dwalen op het eiland. In plaats van een bekeuring gaf de sheriff een lift naar het opstappunt van de pont. Eind goed, al goed!

Ben je benieuwd naar de tocht waarmee het allemaal begon? Check deze dan op YouTube.

Ga je zelf ook op pad voor foto’s, maar heb je geen dure camera-apparatuur? Zorg dan dat je de juiste lenzen mee hebt voor je iPhone. Daarmee til je je fotografie-skills naar een hoger niveau. Wil je weten wat je nodig hebt? Check dan onze gids met iPhone-lenzen. Je kunt natuurlijk ook de allernieuwste iPhone 11 Pro kopen, die drie ingebouwde lenzen heeft. Daarmee heb je geen opzetstukjes meer nodig!

Via de Instagram-accounts van de drie vrienden vind je nog meer foto’s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.