Volvo Qi lader

Opgepast: iPhone 8 Plus vaak te groot voor draadloze autoladers

Veel auto's bieden tegenwoordig opties voor draadloos opladen. Maar de Qi-laders die ze gebruiken zijn vaak niet geschikt voor grote toestellen zoals de iPhone 8 Plus.

Nu de nieuwste iPhones werken met draadloos opladen, zit je misschien te kijken naar een draadloze oplader voor in de auto. Apple heeft een handig overzicht gemaakt van alle autofabrikanten die draadloos opladen in de auto ondersteunen met eigen Qi-laders. Maar pas op: want mogelijk is jouw iPhone te groot!

Volvo en Qi-lader

Draadloze opladers in de auto

Apple legt op deze supportpagina uit hoe het zit met draadloos opladen in de auto, maar ze houden daarbij wel een slag om de arm. Apple schrijft:

Deze fabrikanten bieden draadloze opladers die werken met de Qi-standaard. Deze opladers werken met de iPhone 8 en werken mogelijk ook met de iPhone 8 Plus*.

Waarom die voetnoot met sterretje? Dat is onderaan de pagina te lezen:

Sommige draadloze autoladers hebben beperkingen in fysieke afmetingen en passen niet op iedere telefoon. Ben je van plan om een auto met draadloze oplader aan te schaffen, zorg dan eerst dat je iPhone past op de lader.

De volgende fabrikanten bieden het aan: Audi, BMW, Chrysler, Ford, Honda, Mercedes-Benz, PSA (Peugeot, Citroën, Opel, etc), Toyota, Volkswagen en Volvo. Apple’s overzicht doet denken aan de lijst met autofabrikanten die CarPlay ondersteunen, maar is gericht op draadloos opladen met Qi-laders. Er zijn dus al behoorlijk wat automerken die iets aanbieden. Zo heeft Volvo een draadloze oplossing in de XC40 ingebouwd. Het bestaat uit een matje, dat zich onder het infotainment-display in de console bevindt. Op de foto hieronder is een smartphone van een ander merk gebruikt.

Volvo Qi lader

Het probleem doet zich uiteraard ook voor als je een ander Plus-model van Apple in combinatie met een laadhoesje gebruikt. Gezien de gigantische toestellen die Samsung en andere fabrikanten maken zal het geen uniek probleem voor Apple zijn, maar wel iets om rekening mee te houden als jouw autodealer je een lader probeert aan te praten.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2017, 12:03
Categorie Accessoires
Onderwerpen auto, draadloos opladen, volvo
Devices iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus

Actuele iPhone 8 Plus deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.