Facebook knoppenbalk

De Facebook-knoppenbalk bestaat in meer dan 66 varianten

Facebook heeft momenteel meer dan 66 varianten van de Facebook-knoppenbalk in gebruik. Een designer verzamelde ze allemaal.

Facebook staat erom bekend dat ze vaak nieuwe dingen testen bij een kleine groep gebruikers. Daardoor kan het gebeuren dat jouw Facebook-app er anders uitziet dan die van je vrienden. Maar volgens ontwerper Luke Wroblewski gaan ze daarin wel heel ver. De ontwerper verzamelde maar liefst 66 varianten van de knoppenbalk onderin het scherm.

Facebook knoppenbalk

Facebook-knoppenbalk in ruim 66 varianten

Facebook is constant bezig met zogenaamde A/B-tests. De ene groep gebruikers krijgt een nieuwe knop te zien, de andere groep gebruikers niet. De oplossing die het best bevalt maakt de meeste kans om wereldwijd te worden uitgerold.

Dat geldt voor heel veel onderdelen van de app, maar bij de knoppenbalk onderin het scherm valt het extra op. Soms verandert de plaats van de iconen, soms is het design net iets anders. Voor notificaties is er bijvoorbeeld een klok bij de meeste mensen te zien, maar niet bij iedereen. Bij sommige mensen staan er zelfs 6 iconen in de balk, terwijl het bij de meeste anderen bij 4 of 5 blijft (waarvan je er waarschijnlijk maar 2 of 3 gebruikt).

Het gaat om versies van de knoppenbalk die nog steeds worden gebruikt. Eén daarvan gebruik je waarschijnlijk nooit: de Discover-knop, in de vorm van het raketje. Die zit sinds april in de knoppenbalk van de meeste mensen en moet ervoor zorgen dat je meer tijd op Facebook doorbrengt, ook bij mensen en bedrijven die niet direct je vrienden zijn, maar die je mogelijk wel interessant vindt. Er zijn ook mensen die de Facebook Marketplace als apart icoontje hebben en er is ook een icoontje voor Facebook Watch waarmee je video’s kunt kijken.

In een Google-document houdt de designer alle ontdekte versies bij.

Via: The Next Web

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2017, 10:16
Categorie Apps
Onderwerp facebook
Device iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.