Reacties voor: Gebruikers melden dataverlies bij updaten naar Big Sur

Als je Mac te weinig opslag heeft
Wil je je Mac updaten naar Big Sur, maar heb je te weinig opslag? Dan kun je data kwijtraken. Big Sur blijkt sinds november een probleem hiermee te hebben en Apple heeft het nog steeds niet opgelost.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Ik val precies in de ‘doelgroep’ en het is gelukkig goed gegaan. Maar ik grijp een update ook altijd even aan om op te ruimen. Nu was dat ook nodig, want eerst zat mijn schijf ook te vol, waarvoor ik netjes een waarschuwing kreeg.
    En backups maken, het kan niet vaak genoeg gezegd worden.

  2. Grappig…. Bug Sur

    Daar gaan alle Maccies/fanboys dat het bij Apple en updates altijd goed gaat.
    Ik weet me nog het hele bashen te herinneren op de Windows 2018H2 update en dat bestanden verdwenen en verwijderd werden.

    Hmmm… nu even zelf in de spiegel (en deleted files folder – o nee, die is er hier ook niet) – kijken.
    /s #grapje #isnatuurlijknietgoed

  3. Big Sur is één grote grap. Ik ga terug naar Catalina.

  4. MacBook Pro 2015. Had te weinig geheugen dus maakte ik wat ruimte vrij door wat spellen te verwijderen. Ik maakte een backup via Timemachine en starte de installatie. Eenmaal na de installatie, was mijn hele iCloud gewist na het updaten naar Big Sur. De mappen waren er nog wel maar de files erin allemaal weg. Ook bestanden die ik op de iPad had gecreëerd waren weg. Apple heeft engineers laten onderzoeken wat er teruggehaald kon worden. Maar niks. Met andere woorden. Ik ben al mijn (10 jaar aan) documenten kwijt. Thx Big Sur.

  5. Origineel geplaatst door IT
    MacBook Pro 2015. Had te weinig geheugen dus maakte ik wat ruimte vrij door wat spellen te verwijderen. Ik maakte een backup via Timemachine en starte de installatie. Eenmaal na de installatie, was mijn hele iCloud gewist na het updaten naar Big Sur. De mappen waren er nog wel maar de files erin allemaal weg. Ook bestanden die ik op de iPad had gecreëerd waren weg. Apple heeft engineers laten onderzoeken wat er teruggehaald kon worden. Maar niks. Met andere woorden. Ik ben al mijn (10 jaar aan) documenten kwijt. Thx Big Sur.

    WTF?? Da’s heftig!!

    Normaliter heeft Apple nog een reserve-reserve backup.
    Had ik ooit eens met contacten en een LinkedIn-app die ongevraagd al mijn 1000+ LI-contacten vrolijk tussen mijn normale contactenlijst plempte. Niet heel relaxed.
    Via iCloud kon ik toen een vorige versie herstellen.

    Vreemd dat dit niet bij jou kan, en doet je afvragen hoe erg iCloud (extra, desnoods allen hidden-by-Apple) gebackupped wordt en -daarmee- teruggezet kan worden.

  6. Geen problemen ondervonden met updaten gisteren op een MacBook Pro 2014 mid. Had wel 80 Gb vrije ruimte beschikbaar op de ssd. Loopt als een zonnetje

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.