Coronalert België downloaden.

Belgische corona-app Coronalert nu beschikbaar

De Belgische corona-app Coronalert is nu te downloaden voor iPhone en Android. De app is gebouwd op de tools voor coronatracking van Apple en Google.

Allerlei landen wereldwijd hebben de afgelopen tijd gewerkt aan een eigen corona-app, om meer inzicht te krijgen in de verspreiding van het coronavirus. De apps doen allemaal ongeveer hetzelfde: ze geven de gebruiker een waarschuwing als deze in contact geweest is met iemand die besmet is. Net als de aankomende Nederlandse CoronaMelder-app, werkt de variant in België met de coronatools van Apple en Google.

Coronalert in België downloaden

De app is vooral bedoeld voor inwoners van België, maar wordt ook aangeraden als je in België op vakantie bent of voor je werk vaak in België moet zijn. De Coronalert-app is gemaakt door het Brusselse Devside, in opdracht van onder andere het federaal onderzoeksinstituut voor volksgezondheid Sciensano. Om de app te gebruiken, download je deze uit de App Store en volg je de stappen. Een actieve Bluetooth-verbinding is vereist.

Coronalert België downloaden.

De app wisselt anonieme codes uit en deelt geen locatiegegevens. De anonieme codes zorgen ervoor dat je een seintje krijgt als je langdurig in contact geweest bent met iemand die besmet is. Bij het testen op COVID-19 geef je de referentiecode van de app door. Je krijgt de uitslag dan in de app binnen. Is deze positief, dan krijgen anderen die jouw anonieme codes opgeslagen hebben een melding. In België moet de arts de code invoeren, in plaats van de GGD in Nederland. Op de website van de app lees je meer over de privacymaatregelen die de makers getroffen hebben.

De app is getest onder 17.000 Belgen. Binnenkort is de code van de app ook via het open-source-platform Github beschikbaar. De app is in drie talen beschikbaar en is ook vanuit Nederland te downloaden.

In Nederland moeten we voorlopig nog even wachten op de app. Hoewel je de CoronaMelder-app wel kan downloaden, werkt deze nog niet samen met de landelijke GGD’s. Alleen in bepaalde regio’s wordt je besmetting in de app geregistreerd en doorgegeven aan gebruikers waar je in contact mee geweest bent. Het wachten is in Nederland op de wetgeving. Op z’n vroegst is de app halverwege oktober voor iedereen landelijk actief.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2020, 17:46
Categorie Apps
Onderwerpen belgie, coronavirus

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.