Bug zorgt voor traag mobiel internet sinds iOS 13

Dataverbinding valt steeds weg
We hebben al heel wat problemen en bugs in iOS 13 besproken. Eén daarvan is nog onderbelicht gebleven: een trage mobiele dataverbinding sinds iOS 13 waardoor je nauwelijks nog kunt internetten. De oplossingen zijn verschillend.

Update 15:00 uur: na zo’n anderhalf uur is het tijd voor een tussenstand. Bij T-Mobile zijn de problemen het grootst, maar ook bij KPN en Vodafone heeft meer dan de helft van de stemmers op onze poll last van traag mobiel internet sinds iOS 13. Verder zijn er bij overige providers relatief veel problemen (meer dan 60%).

Traag dataverkeer in iOS 13

iCulture-podcasthost Elger bracht het onderwerp ter sprake in een tweet en kreeg veel reacties. Niet alleen van mensen met een iPhone 11 (Pro) bij T-Mobile, maar ook van mensen met andere toestellen die klant zijn bij andere providers. De iPhone heeft regelmatig geen of een heel trage dataverbinding, terwijl er wel 4G-verbinding is met voldoende streepjes. Voor sommige mensen is de oplossing om het toestel even in vliegtuigstand te zetten, maar er zijn ook mensen die pas weer data hebben na het rebooten van hun iPhone.


Op de iCulture-redactie hebben nog twee mensen last van het probleem, beide met een toestel uit de iPhone 11-serie bij T-Mobile. Niet alleen in Nederland trouwens, want ook tijdens het roamen kan het lijken alsof je volle 4G hebt, maar de data is zo traag dat je er niets mee kunt. Soms lost het probleem zich na lang wachten weer op, maar het kan helpen om de vliegtuigmodus even te activeren of het toestel te herstarten. Dat zal je dan wel een paar keer per week moeten doen, telkens wanneer de verbinding weer wegvalt.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

We zijn uiteraard benieuwd of meer mensen hier last van hebben. Laat het weten via onderstaande poll! Heb je last van andere iOS 13-problemen, kijk dan eens in ons algemene bugs-artikel, want de kans is groot dat jouw probleem erbij staat. Of heb je misschien last van slechte batterijduur na de iOS-update? Ook daar hebben we een apart artikel over.

Bekijk ook

Last van iOS 13 problemen? Probeer dan deze oplossingen

Bij een grote update zoals iOS 13 kan er altijd iets mis gaan. Heb je last van iOS 13 bugs? Loop je tegen problemen in iOS 13 aan? We verzamelen in dit artikel de belangrijkste bugs en problemen in iOS 13 en geven mogelijke oplossingen.
De poll behorende bij dit artikel is helaas niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Je kunt de poll ook invullen via deze link.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 15 oktober: De tussenstand: bij T-Mobile en overige providers heeft meer dan 60% last van trage data na iOS 13. We hebben een grafiek toegevoegd aan het artikel.

iOS 13

iOS 13 is de grote software-update voor de iPhone in 2019. Belangrijke vernieuwingen waren de donkere modus, het QuickType-toetsenbord in het Nederlands en Sign in With Apple. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13

Reacties: 45 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.