Microsoft dark mode

Microsoft gaat op zwart met dark mode voor alle Office-apps

Microsoft Outlook krijgt een dark mode voor alle apps op iOS en Android. Hiervoor zal een schakelaar worden ingebouwd. De donkere modus sluit aan bij Apple's nieuwe functie in iOS 13, waarbij je een systeembrede dark mode kunt gebruiken in alle apps.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Microsoft Office donkere modus

Microsoft heeft laten weten dat ze al bijna een jaar bezig zijn met de dark mode. Heel gemakkelijk was het blijkbaar niet. Vanaf vandaag kun je er echter in volle glorie van genieten op al je iOS-apparaten. Bij Android-gebruikers gaat de donkere modus automatisch aan zodra je de energiespaarstand inschakelt. De donkere modus is onderdeel van een nieuw design voor Office. Ook andere apps krijgen het donkere uiterlijk, namelijk Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, OneDrive, Planner en To-Do. Zelfs de webversie van Office.com krijgt vandaag een donkere modus. Het geldt ook voor de webversies van OneDrive en Planner.

In een blogposting legt Microsoft uit wat er allemaal bij kwam kijken om de apps donker te maken. Ze pakten het grondig aan en ontwierpen een nieuw kleurenpalet voor Fluent, vertelt Jon Friedman, hoofd Office-design. Ook werd gezorgd voor verbeterd contrast, meer verzadigde kleuren en een consistente weergave van details zoals schaduwen.

In een video legt Microsoft uit dat een donkere modus meer is dan gewoon alles zwart-wit maken. Integendeel, er komen een hoop grijstinten en kleurgradiënten aan te pas. De redenen waarom mensen donkere modus inschakelen is ook verschillend: om batterij te sparen, omdat het er mooier uit ziet, of omdat het minder vermoeiend is voor je ogen. De situaties om documenten, mail en andere bestanden te lezen zijn ook heel verschillend. Soms zit je op plekken waar de standaard witte modus niet zo geschikt is, zoals in een donker vliegtuig of in een bioscoop.

Microsoft dark mode voor smartphone

In 2010 kregen de desktop-apps van Office een donkere modus en nu is het rijtje bijna compleet met een dark mode voor vrijwel alle apps. Met de komst van iOS 13 in het najaar zullen de donkere versies van Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, OneDrive, Planner en To-Do beschikbaar zijn. Als het goed is zien de kleuren er sprekend uit, zonder dat te duister eruit ziet.

De update van Outlook wordt later vandaag verwacht.

Microsoft dark mode

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2019, 7:43
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, microsoft office, outlook

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.