Star Wars: Galaxy of Heroes voor iOS.

De 8 beste Star Wars games voor iPhone en iPad

Als je niet kunt wachten om de nieuwe Star Wars-film te zien, hoef je je gelukkig niet te vervelen. De App Store puilt uit van de Star Wars-games, die je vaak gratis kunt spelen. We zetten onze acht favorieten op een rij.

Star-Wars-Uprising

Als je fan bent van Star Wars, hoeven wij je niet te vertellen dat er een nieuw deel in de populaire sciencefiction filmreeks in de Nederlandse bioscopen draait. The Force Awakens mag dan geen officiële iOS-game hebben; er zijn meer dan genoeg andere Star Wars-games om je uren en uren mee te vermaken. We zetten onze favorieten voor je op een rij.

Star Wars: Knights of the Old Republic

Knights of the Old Republic verscheen in 2003 op de PC en wordt tot op de dag van vandaag tot de beste Star Wars-games ooit gerekend. De game is afkomstig van BioWare, dezelfde studio die ook verantwoordelijk is voor Mass Effect en Dragon Age. Knights of the Old Republic speelt zich 4.000 jaar voor de eerste Star Wars-film af. In de game ga je samen met een groep karakters uit het universum op pad en voer je naast tactische gevechten ook interactieve gesprekken met talloze personages. De game speelt lekker weg op een touchscreen, al kun je de game ook met een MFi-controller spelen.

Star Wars Pinball

Star Wars Pinball 3

Star Wars is in zo’n beetje ieder spelgenre vertegenwoordigd en ook de klassieke flipperkast mag daarbij niet ontbreken. Flipper een balletje over het gezicht van Darth Vader en ontdek alle verborgen verwijzingen naar de films in deze vermakelijke pinball-game. Omdat Star Wars Pinball 3 al een tijdje bestaat zijn er inmiddels allerlei nieuwe tafels toegevoegd, die je met een in-app aankoop van €1,99 per stuk kunt ontgrendelen. De The Empire Strikes Back-tafel is gratis te spelen.

Star Wars: Galactic Defense

Als je de spectaculaire gevechten in de Star Wars-films bekijkt, denk je misschien niet direct aan de strateeg die alle turrets en kanonnen weggezet heeft. In Star Wars: Galactic Defense neem jij de rol van deze persoon aan en bekijk je de wereld van Star Wars van bovenaf. Deze tower defense-game heeft wel iets weg van Kingdom Rush, waar een flinke lading Light Sabers en laserstralen over uitgestort is. Houd wel rekening met de nodige microtransacties, aangezien de game gratis te downloaden en spelen is.

ICD Angry Birds Star Wars II iOS

Angry Birds: Star Wars II

Inmiddels kennen we het trucje van de Angry Birds-games wel, maar zelfs nu we uitgekeken zijn op de serie blijft Angry Birds Star Wars II het spelen waard. Nog steeds slinger je boos gevogelte op bouwwerken met varkens af, die stuk voor stuk een Star Wars-makeover gekregen hebben. Ook de omgevingen zullen fans van de films bekend voorkomen en ook de speciale vaardigheden van de vogels zijn allemaal te herleiden naar een bekend personage uit het Star Wars-universum.

LEGO Star Wars: The Complete Saga

Ze mogen de bioscoop misschien nog niet in, maar ook voor de jongere gamers onder ons is Star Wars een prachtig universum om te ontdekken. De LEGO Star Wars-games zijn voor deze doelgroep bij uitstek geschikt. LEGO Star Wars: The Complete Saga is daarbij onze favoriet. Niet alleen worden de originele films op een toegankelijke en komische manier uitgelegd, de gameplay zelf is ook niet al te moeilijk maar wel leuk om te spelen. Ook voor de oudere Star Wars-fanaten zijn de LEGO-games overigens de moeite waard, al is het maar om Han Solo in LEGO-vorm over het scherm te zien rennen en schieten.

Star Wars: Galaxy of Heroes voor iOS.

Star Wars Galaxy of Heroes

Galaxy of Heroes is een van de nieuwste Star Wars-games in de App Store, en dat is goed te zien aan de graphics van het spel. In Galaxy of Heroes stel je een eigen team samen van bekende Star Wars-personages en voer je vervolgens zogenaamde turn based-gevechten tegen andere teams. Om beurten voer je dus aanvallen uit en na iedere knokpartij worden je teamleden sterker en speel je nieuwe vaardigheden vrij. Luke Skywalker, Han Solo, Darth Vader en Chewbacca zijn allemaal van de partij, al kost het wel heel veel tijd om alle personages vrij te spelen zonder geld uit te geven aan Galaxy of Heroes.

Star Wars: Uprising

De Star Wars-hype heeft de laatste maanden flink om zich heen gegrepen, dus de kans is groot dat je ook iemand anders kent die reikhalzend uitkijkt naar het moment dat ze The Force Awakens kunnen zien. Star Wars: Uprising (Star Wars™: Uprising) kun je samen met iemand spelen, dankzij de online multiplayermodus. In Uprising stel je een eigen poppetje samen en ga je op avontuur om het tegen een schijnbaar oneindige voorraad aan tegenstanders op te nemen. Gaandeweg verzamel je nieuwe wapens en uitrusting, wat het behoorlijk verslavend maakt. Verslavend genoeg om het te spelen tot je in de bioscoopzaal zit, en nog lang erna.

Star Wars Commander iPhone iPad

Star Wars: Commander

Heb je een indrukwekkende stad opgebouwd in Clash of Clans maar wil je het ook wel eens op een andere planeet proberen? Star Wars: Commander is duidelijk geïnspireerd door Game of War en Clash of Clans en geeft jou alle ruimte om je eigen Star Wars-stad te bouwen. Maak een keuze tussen de Rebellen of het Keizerrijk en zorg ervoor dat jouw nederzetting aanvallen kan weerstaan. Ondertussen werk je natuurlijk ook aan je eigen leger om het tegen anderen op te nemen. Gaandeweg kom je helden tegen en kun je zelfs de beroemde ruimteschepen toevoegen aan je troepenmacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2015, 10:56
Categorie Apps
Onderwerpen games, star wars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.