Star Wars: Galaxy of Heroes voor iOS.

De beste Star Wars games voor iPhone en iPad

Ben je gek op Star Wars, dan valt er genoeg te doen met je iPhone of iPad. In de App Store vind je talloze Star Wars-games, die je op elk moment kunt spelen. Of het nu Star Wars Day (4 mei) is of een andere dag van het jaar. We zetten onze favorieten op een rij.

Star Wars-games voor iedereen

Of je nu al jarenlang een enorme Star Wars-fan bent of nog kennis moet maken met deze razend populaire filmserie, met de games uit deze lijst ga je je ongetwijfeld vermaken. In deze lijst van de beste Star Wars-games vind je zowel klassiekers als spin-offs, zoals pinballgames en games met een Star Wars-sausje. May the Force be with you en veel speelplezier!


Zoek je nog meer leuke tips voor Star Wars-fans, dan hebben we een overzicht met Star Wars gadgets, grapjes, stickers, wallpapers en nog veel meer!

Star Wars: Knights of the Old Republic

Knights of the Old Republic verscheen in 2003 op de PC en wordt tot op de dag van vandaag tot de beste Star Wars-games ooit gerekend. De game is afkomstig van BioWare, dezelfde studio die ook verantwoordelijk is voor Mass Effect en Dragon Age. Knights of the Old Republic speelt zich 4.000 jaar voor de eerste Star Wars-film af. In de game ga je samen met een groep karakters uit het universum op pad en voer je naast tactische gevechten ook interactieve gesprekken met talloze personages. De game speelt lekker weg op een touchscreen, al kun je de game ook met een MFi-controller spelen.

Ook verkrijgbaar:

Star Wars Commander iPhone iPad

Star Wars: Commander

Heb je een indrukwekkende stad opgebouwd in Clash of Clans maar wil je het ook wel eens op een andere planeet proberen? Star Wars: Commander is duidelijk geïnspireerd door Game of War en Clash of Clans en geeft jou alle ruimte om je eigen Star Wars-stad te bouwen. Maak een keuze tussen de Rebellen of het Keizerrijk en zorg ervoor dat jouw nederzetting aanvallen kan weerstaan. Ondertussen werk je natuurlijk ook aan je eigen leger om het tegen anderen op te nemen. Gaandeweg kom je helden tegen en kun je zelfs de beroemde ruimteschepen toevoegen aan je troepenmacht.

Star Wars: Galaxy of Heroes voor iOS.

Star Wars: Galaxy of Heroes

Als je meer van de tactiek en RPG’s bent, dan is Star Wars: Galaxy of Heroes wat voor jou. In Galaxy of Heroes stel je een eigen team samen van bekende Star Wars-personages en voer je vervolgens zogenaamde turn based-gevechten tegen andere teams. Om beurten voer je dus aanvallen uit en na iedere knokpartij worden je teamleden sterker en speel je nieuwe vaardigheden vrij. Luke Skywalker, Han Solo, Darth Vader en Chewbacca zijn allemaal van de partij, al kost het wel heel veel tijd om alle personages vrij te spelen zonder geld uit te geven aan Galaxy of Heroes. De game ziet er prachtig uit en is gratis te spelen, al zijn er wel in-app aankopen.

Star Wars Pinball

Star Wars Pinball

Star Wars is in zo’n beetje ieder spelgenre vertegenwoordigd en ook de klassieke flipperkast mag daarbij niet ontbreken. Flipper een balletje over het gezicht van Darth Vader en ontdek alle verborgen verwijzingen naar de films in deze vermakelijke pinball-game. Omdat Star Wars Pinball al een tijdje bestaat zijn er inmiddels allerlei verschillende tafels beschikbaar, die je met een in-app aankoop van €1,99 per stuk kunt ontgrendelen. Sommige tafels zijn ook gratis te spelen. Star Wars Pinball is gemaakt door ZEN Studios, een bekende ontwikkelaar die als geen ander weet hoe je een pinballgame moet maken.

Angry Birds: Star Wars II

Inmiddels kennen we het trucje van de Angry Birds-games wel, maar zelfs nu we uitgekeken zijn op de serie blijft Angry Birds Star Wars II het spelen waard. Nog steeds slinger je boos gevogelte op bouwwerken met varkens af, die stuk voor stuk een Star Wars-makeover gekregen hebben. Ook de omgevingen zullen fans van de films bekend voorkomen en ook de speciale vaardigheden van de vogels zijn allemaal te herleiden naar een bekend personage uit het Star Wars-universum.

Ook verkrijgbaar:

LEGO Star Wars: The Complete Saga

Ook voor de jongere gamers onder ons is Star Wars een prachtig universum om te ontdekken. De LEGO Star Wars-games zijn voor deze doelgroep bij uitstek geschikt, al vinden wij ze stiekem zelf ook leuk om te spelen. LEGO Star Wars: The Complete Saga is daarbij onze favoriet. Niet alleen worden de originele zes films op een toegankelijke en komische manier uitgelegd, de gameplay zelf is ook niet al te moeilijk maar wel leuk om te spelen. Door de typische LEGO-humor is dit spel dus ook uitermate geschikt voor oudere spelers, ook als je minder met Star Wars hebt. Het eerste verhaal van de game kan je gratis spelen, maar de overige zijn verkrijgbaar via in-app aankopen.

Ook verkrijgbaar:

Overige Star Wars-apps, ook voor Mac

  • Star Wars (gratis, iPhone, iOS 11.0+) - Nieuws, updates, evenementen en meer vind je in deze Star Wars-app.
  • Action Movie FX (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 7.0+) - Maak je eigen film met Star Wars-effecten.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Star Wars: The Force Unleashed is een actievolle Star Wars-game.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast voor Mac draait om rebel agent Kyle Katarn, met onder andere snelle first-person actie.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Red het universum in Star Wars: Empire At War voor de Mac.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Volg het pad van de Jedi in Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy voor de Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2019
Onderwerpen games, star wars
Devices iPad, iPhone, iPod
Software iOS