Star Wars-foto iCulture

Stap over naar de Dark Side met Star Wars-grapjes, games en gadgets

Het is Star Wars Day!

Bij Apple vind je allerlei leuke Star Wars-games, grapjes en gadgets waarmee je helemaal in de stemming komt voor Star Wars Day. Kijk welke leuke robots en drones er te krijgen zijn en hoe je met stickers, selfies en wallpapers laat zien dat jij de grootste fan bent!

Alles over Star Wars voor Apple-fans

Apple heeft meer met Star Wars dan je op het eerste gezicht zou denken. Er staan Star Wars-robots uitgestald in de Apple Store, de Star Wars-games verschenen al vroeg in de App Store en Siri maakt op verzoek grapjes over Star Wars. Zelfs bij het design van de AirPods blijkt er een link met Star Wars te zijn: de oordopjes zijn geïnspireerd op de helmen van Stormtroopers. Iedereen weet dat het Star Wars-merk in handen van Disney is en dat Apple altijd nauwe banden met Disney heeft gehad. Hoe kun je de internationale Star Wars Day beter vieren dan met grapjes, games en gadgets? Wij stellen de leukste aan je voor!


Star Wars-foto iCulture

Star Wars robots

Misschien heb je ze wel in de Apple Store zien staan: de robotjes die je met de iPhone kunt bedienen. We schreven eerder een leuke review over de R2-D2 robot. Inmiddels zijn er drie Droids van Sphero, waarmee je samen naar de Star Wars-films kunt kijken. Je kunt zelfs met Star Wars leren programmeren in Swift Playgrounds!

Star Wars R2-D2

Deze vind je in de Apple Store:

Sphero Star Wars R2-D2 en BB-9E

Star Wars drones

Je vindt in de Apple Store zelfs een drietal Star Wars-drones. Ons oog viel op de Star Wars Tie Advanced X1 Battle quadcopter, die je hier op de foto ziet. Maar er is ook eentje waar een echte Stormtrooper bovenop zit.

Star Wars-drones

Deze zijn verkrijgbaar:

  • Star Wars 74-Z Speeder Bike Battle quadcopter (€130)
  • Star Wars T-65 X-Wing Starfighter Battle quadcopter (€130)
  • Star Wars Tie Advanced X1 Battle quadcopter (€130)

Star Wars-grapjes: Siri geeft leuke antwoorden

De zin ‘I am your father’ zal veel Star Wars-fans bekend in de oren klinken. De Nederlandstalige Siri kent zijn filmklassiekers en weet precies de juiste reactie te geven als je ‘Ik ben je vader’ zegt.

Star Wars-grapjes: Ik ben je vader

Ook op ‘Mag de kracht bij jou zijn’ heeft Siri een aantal passende antwoorden paraat. OK, het klinkt wat geforceerd, maar je kunt je opdracht wel gewoon in het Nederlands stellen.

Star Wars grapjes: The Force

Voor degenen die de beroemde Star Wars-scène niet kennen waar deze uitspraak naar verwijst; hier kun je het fragment nog eens zien (spoiler alert!).

Er zijn nog veel meer Siri-grapjes die je kunt proberen en die met heel andere onderwerpen te maken hebben.

Star Wars-app met augmented reality

Natuurlijk is er ook een officiële Star Wars-app, waarmee je van alles kunt doen. Bijvoorbeeld met augmented reality personages verzamelen uit The Last Jedi. Je kunt ook 3D Star Wars-personages en -schepen ontgrendelen door een quiz te spelen, ook in augmented reality. En als je een VR-bril hebt kun je met deze app ook je laten meeslepen door Jakku Spy. Maak een Star Wars-selfie in een iconisch kostuum, waarbij je in de huid van Prinses Leia (met knotjes!) of in het ingevroren lichaam van Han Solo kruipt. Ook biedt de app nieuws, trailers en meer over aanstaande films.

Star Wars wallpapers

De echte fan heeft natuurlijk een Star Wars wallpaper ingesteld. Je vindt ze overal op internet, maar we hebben er zelf ook een paar gepubliceerd toen The Force Awakens uitkwam.

Star Wars stickers

Er op de iPhone zijn twee plekken waar je Star Wars-stickers kunt vinden, waaronder een verrassende plek: in de Clips-app. In Clips 2.0 voegde Apple Star Wars-stickers toe. Daarnaast kun je de officiële Star Wars-stickers van Disney vinden in iMessage. Snapchat heeft ook filters, lenzen en meer rondom Star Wars.

Star Wars-games

Star Wars is sinds de film The Force Awakens uitkwam alleen maar in populariteit gestegen. Naast de hierboven genoemde zijn er nog veel meer Star Wars-apps en -games verschenen, waarvan er een aantal de moeite waard zijn. Speel bijvoorbeeld Knights of the Old Republic II, een RPG die eerder al op spelconsoles te vinden was en later de overstap maakte naar iOS.

LEGO-Star-Wars-mac

Of kijk eens naar Galaxy of Heroes, een strategische game die onlangs nog een update kreeg. Voor de kleintjes zijn er LEGO Star Wars-games en Angry Birds-spelletjes in Star Wars-stijl. Voor de liefhebbers van flipperen zijn er Star Wars-flipperkasten. Volg het pad van de Jedi, red het universum of speel realtime tegen anderen.

Genoeg keuze dus en in onze lijst met Star Wars games vind je ze allemaal op een rij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2018
Onderwerp star wars
Software iOS