Batfree Power Strap op Kickstarter

Met dit Apple Watch-batterijbandje kun je zelfs zwemmen

Batfree Power Strap

Na meerdere Apple Watch-generaties zijn er nog steeds geen goede batterijbandjes. Is deze Batfree Power Strap het antwoord? Op Kickstarter kun je in het idee investeren.

In 2015 schreven we op iCulture over de Reserve Strap, een batterijbandje voor de Apple Watch die gebruik maakte van de verborgen diagnostische poort. Apple stak er een stokje voor in watchOS 2.0.1, toen het niet langer mogelijk was om de diagnostische poort hiervoor te misbruiken. Later kreeg Apple zelf een patent op een batterijbandje, maar we weten allemaal hoe dat is afgelopen: er is nog geen concreet product op de markt verschenen.

Batfree Power Strap

Misschien gaat het Togvu wel lukken. Dit bedrijf je heeft alle eerdere problemen opgelost en een Apple Watch-bandje gemaakt met de naam Batfree Power Strap. De eerste prototypes zijn inmiddels af en als alles goed gaat kunnen de eerste exemplaren in mei bij de klanten liggen. Het siliconen bandje gaat uiteindelijk $79 kosten maar als je nu al in het idee gelooft kun je investeren voor $35.

Batfree Power Strap in zwart

Er is een reden waarom er nog niet zoveel Apple Watch-bandjes zijn met ingebouwde batterij. Apple moedigt het niet aan via het ‘Made for Apple Watch’-programma. In de richtlijnen waarschuwt het bedrijf dat opladers warm kunnen worden. Opladen terwijl je het horloge draagt kan leiden tot brandwonden, een elektrische schok of vlammen. Bovendien kan vocht kortsluiting veroorzaken. Een dergelijk bandje mag ook niet de werking van de sensoren in de weg staan. Er zijn dus heel wat eisen, maar de Batfree Power Strap zou volgens de maker aan alle eisen voldoen.

Batfree Power Strap technisch

Opladen tijdens het zwemmen
Je Apple Watch wordt wel wat dikker door het bandje. De huidige Apple Watch Series 4 heeft een batterijduur van 18 uur en met de Batfree komt daar nog eens 27 uur extra bij. Er zitten twee 300 mAh Lithium-polymeer cellen aan weerszijden van de horlogekast. De band is zweetbestendig en waterproof (IP68), vergelijkbaar met de iPhone XS. Je kunt het bandje dragen tijdens het zwemmen. De accu’s binnenin zijn volledig verzegeld en kunnen dus geen last krijgen van vocht. Door aan de kroon te draaien kun je de accu in het bandje activeren.

Batfree Power Strap op Kickstarter

Togvu richt zich met de band niet zozeer op de stijlbewuste gebruiker, maar op de meer actieve sporter die lang met het horloge wil doen, bijvoorbeeld tijdens triathlons. Alle functies werken nog, inclusief de ECG en de valdetectie (voorzover beschikbaar in jouw land).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.