iPhone 11 cameralenzen

Gerucht: ‘iPhone 11 heeft drie camera’s en vierkante camerabult’

Volgens de nieuwste geruchten krijgt de iPhone 11 drie camera's aan de achterkant, die in een vierkant zijn geplaatst. Het zou gaan om een deel van de 5,8-inch en 6,5-inch modellen.

‘iPhone 11 met drie cameralenzen’

De nieuwe geruchten zijn afkomstig van de Japanse site Macotacara, die regelmatig met onthullingen komt (en die soms ook blijken te kloppen). Het idee dat de volgende iPhone voorzien is van drie camera’s en een flitser werd eerder al beweerd door geruchtenlekker OnLeaks op basis van mockups (zie foto). Nu bevestigen de Japanners deze geruchten na gesprekken met Chinese toeleveranciers.

Volgens deze bronnen lijkt het design van het camerasysteem op dat van de Huawei Mate 20. Apple zou de drie camera’s zowel in de opvolgers van de iPhone XS en iPhone XS Max willen inbouwen, maar alleen bij de modellen met een hogere opslagcapaciteit.

iPhone XI 2019 concept

Bij de Mate 20 zijn de cameralenzen en de flitser mooi uitgelijnd op de vier hoeken. Op de render van OnLeaks is dat niet het geval, maar dat wil nog niet zeggen dat Apple voor deze slordige opstelling kiest. Wel zou Apple voor een vierkante camerabult hebben gekozen. Macotakara zou behuizingen met vierkante uitsnede hebben gezien.

iPhone drie camera's

‘Drie camera’s alleen bij duurdere modellen’
Eerder beweerde de Wall Street Journal ook dat de iPhone 11 een systeem met drie camera’s gaat krijgen. Het zou daarbij gaan om het high-end model, mogelijk de iPhone XS Max. Macotakara beweert nu dat ook de 5,8-inch iPhone 11 een systeem met drie camera’s krijgt. Op zich is dat opmerkelijk, want normaal zijn de modellen met verschillende opslagcapaciteiten qua uiterlijk hetzelfde. Bij de 64GB iPhone 11 krijg je dan bijvoorbeeld een dubbele camera en bij de modellen met 256GB opslag zit er een drievoudige camera in.

iPhone 11 cameralenzen

Wel komt het soms voor dat modellen met meer opslag technisch net iets anders zijn. Zo beschikt de iPad Pro 2018 met 1TB opslag over 6GB RAM, terwijl de modellen met minder opslag ook minder werkgeheugen hebben. Dergelijke verschillen zijn voor gewone consumenten echter niet zo goed zichtbaar, maar als het om twee of drie camera’s gaat dan valt dat natuurlijk wel op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.