Apple wist van ‘bendgate’, maar bracht iPhone 6 toch uit

Blijkt uit interne documenten
Apple blijkt op de hoogte te zijn geweest van de buigzaamheid van de IPhone 6, wat uiteindelijk leidde tot 'bendgate' en 'touch disease'. Toch besloot Apple de toestellen op de markt te brengen en beweerde dat ze 'grondig waren getest'.

Bendgate iPhone 6

Bendgate is op ‘antennagate’ na het grootste iPhone-probleem waar Apple mee te maken heeft gehad. De iPhone 6 (Plus) bleek te buigen in broekzakken, als mensen er bijvoorbeeld bovenop gingen zitten. Uit interne documenten blijkt nu dat Apple al maanden vóór de release op de hoogte was van het probleem, maar de iPhone 6 (Plus) toch gewoon introduceerde. De documenten kwamen boven water in een rechtszaak rondom een heel ander probleem, namelijk ‘Touch Disease’.


Apple wist dat de iPhone 6 3,3 meer gevoelig was voor buigen dan de iPhone 5s. Bij de iPhone 6 Plus was die kans zelfs 7,2 keer zo groot. Nadat de buigzaamheid in de publiciteit kwam, beweerde Apple in het openbaar dat de twee toestellen “grondig waren getest” op sterkte en duurzaamheid. Buigen was volgens Apple “extreem zeldzaam” en trof slechts een klein percentage van de gebruikers.

bendgate-geteste-telefoons

Bekijk ook

BendGate: iPhone 6 Plus verbuigt in je broekzak

De iPhone 6 Plus laat zich makkelijk verbuigen, zo wordt geklaagd op Twitter. Het fenomeen wordt inmiddels BendGate en Bentgate genoemd.

De buigzaamheid van de iPhone 6 en 6 Plus leidde uiteindelijk tot een ander probleem, dat nu bekend staat onder de naam Touch Disease. Daarbij raakt de chip die aanrakingen op het scherm moet detecteren los van het logic board, omdat het toestel te sterk is gebogen. Apple beweerde dat dit kwam omdat gebruikers het toestel meermaals op de grond hadden gegooid. In mei 2016 voerde het bedrijf stilletjes wat interne wijzigingen in het design door, waardoor Touch Disease niet meer optrad. Daarbij werd epoxy aangebracht om de verbinding met het moederbord te versterken.

gebogen iphone

Pas maanden later, toen de zaak veel publiciteit had gekregen, startte Apple een vervangingsprogramma vanwege Touch Disease.

Bekijk ook

Touch Disease-rechtszaak groeit, Apple erkent touchscreen-probleem nog niet

De Touch Disease-rechtszaak breidt zich uit. Nog eens drie advocatenkantoren gaan een zaak aanspannen tegen Apple voor iPhone 6-exemplaren met defect scherm.

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.