Bendgate iPhone 6

BendGate: iPhone 6 Plus verbuigt in je broekzak

De iPhone 6 Plus laat zich makkelijk verbuigen, zo wordt geklaagd op Twitter. Het fenomeen wordt inmiddels BendGate en Bentgate genoemd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Bendgate iPhone 6Het internet is in rep en roer: steek je de iPhone 6 Plus in je broekzak, dan schijnt de grote iPhone soms te verbuigen. Dat was eergisteren al voer voor een artikel op iCulture, maar nu heeft het fenomeen ook een naam gekregen op Twitter: BendGate, ook wel BentGate genoemd. Twitteraars klagen dat de iPhone 6 zich wel heel makkelijk laat ombuigen, terwijl andere grote smartphones hier geen last van hebben.

Unbox Therapy sprong al snel in op de ophef met een video, waarin wordt gedemonstreerd hoe snel de iPhone 6 Plus kan verbuigen:

Een paar mensen wijzen er op dat de gewone iPhone 6 ook kampt met buigproblemen, maar het is vooral de iPhone 6 Plus die er last van heeft. Steek je hem in een strakke broekzak, dan buigt de iPhone mee met de bewegingen van je benen. Daar is door de forse schermgrootte alleen amper ruimte voor, wat ervoor zorgt dat de iPhone verbuigt.

In een andere video is te zien dat de Galaxy Note 3 minder snel verbuigt, ondanks zijn tevens grote scherm. Het lijkt er op dat het gebruikte materiaal hierbij een belangrijke rol speelt. De iPhone 6 is gemaakt van aluminium, wat van nature een zacht metaal is.

Het is nu afwachten of Apple op de buigproblemen gaat reageren. Omdat het buigprobleem wordt veroorzaakt door het gebruikte materiaal, is het niet zomaar op te lossen. We kunnen daarom eigenlijk maar één ding aanraden: zet de iPhone 6 Plus niet onder bizar veel druk door hem in een veel te krappe broekzak te wringen. Maar dat is stiekem sowieso aan te raden met ieder apparaat dat niet zomaar in je broekzak past.

Update 25 september 2014: Apple reageert op ‘bendgate’

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2014, 22:01
Categorie iDevices
Onderwerpen bendgate, iPhone 6 Plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.