iCloud extra opslag

Apple laat gebruikers extra opslag voor iCloud gratis proberen

Twijfel je of extra iCloud-opslag iets voor jou is? Apple geeft klanten nu gratis de mogelijkheid om een maand lang extra opslag te proberen. Het is bedoeld voor gebruikers die nu de standaard 5GB hebben.

Apple’s dienstentak wordt steeds belangrijker voor het bedrijf. Vandaar dat Apple gebruikers nu wil laten proeven van meer opslag, door je een maand lang extra opslag gratis te laten proberen. Gebruikers krijgen het aanbod om 50GB, 200GB of 2TB te testen. Het gaat om mensen die hun 5GB-limiet hebben bereikt en momenteel nog niet betalen voor extra iCloud-opslag. Bij het maken van een iCloud-backup merkten deze gebruikers dat ze een pop-up te zien kregen waarin ze het aanbod kregen om 50GB gratis te proberen. Een dergelijke pop-up bestaat al langer, maar tot nu toe moest je ervoor betalen.

Apple meldt in de (Engelstalige) pop-up:

You do not have enough space in iCloud to back up your iPhone. A 50 GB plan gives you plenty of space to continue backing up your iPhone. Your first month is free and it’s just $0.99 each month after.

iCloud extra opslag

Heb je als Nederlandse of Belgische Apple-gebruiker ook zo’n pop-up gezien, dan horen we dat natuurlijk graag. Je moet hiervoor wel aan de limiet van je 5GB opslag zitten en een handmatige backup starten.

Update: Het aanbod lijkt uitsluitend van toepassing op nieuwe gebruikers.

Het mooie is dat het gratis probeer-aanbod je ook de mogelijkheid geeft om één van de duurdere opties te kiezen, zelfs 2TB. Wel is het belangrijk om je te realiseren dat – net als bij Apple Music – het abonnement na de gratis proefperiode wordt omgezet naar een betaald abonnement. Je zult dus tijdig zelf moeten opzeggen als je achteraf toch liever niet betaalt.

Dit kosten de iCloud-bundels in Europa:

  • 50GB: €0,99 per maand
  • 200GB: €2,99 per maand
  • 2TB: €9,99 per maand

Apple biedt al vanaf het begin 5GB iCloud-opslag aan voor alle gebruikers sinds 2014. De betaalde opslag is in de loop van de tijd goedkoper geworden. Ook zijn sommige opties in de loop van de tijd vervallen, zoals 1TB. Voor studenten heeft Apple een beter aanbod: onder bepaalde voorwaarden kom je in aanmerking voor 200GB iCloud-opslag voor studenten. Het zou mooi zijn als Apple iedereen meer iCloud geeft, maar voorlopig zullen we blij moeten zijn met een maand gratis.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2018, 14:15
Bron Bron AppleInsider
Categorie Diensten
Onderwerpen icloud, opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.