Apple Watch dock

Apple vernieuwt Apple Watch-dock, design blijft hetzelfde

Apple's schijfvormige oplaaddock bestaat al zolang de Apple Watch op de markt is. Er is nu een vernieuwde versie uitgebracht die intern wat is aangepast. Dat blijkt uit een melding van de Amerikaanse toezichthouder FCC.

Even werd gedacht dat de goedkeuring van de FCC betrekking had op de langverwachte AirPower, maar het blijkt ‘slechts’ om een nieuwe versie van de Apple Watch-dock te gaan. Deze heeft modelnummer MU9F2AM/A gekregen en is al verkrijgbaar in de Apple Store. De vorige versie had modelnummer MLDW2AM/A en is niet meer verkrijgbaar. Wel kun je nog oude modellen aantreffen bij andere winkels.


De dock ziet er hetzelfde uit als voorheen: je legt de schijfvormige lader op je bureau en sluit de meegeleverde USB-kabel aan op een stroombron. De verbeteringen lijken vooral binnenin te zitten. Je kunt de vernieuwde Apple Watch-dock voor 79 euro kopen in de Apple Store.

Apple Watch dock

Omdat de Apple Watch niet te gebruiken is op Qi-laders ben je aangewezen op alternatieven. De AirPower zou zo’n alternatief moeten zijn, maar die is een jaar na de aankondiging nog niet verkrijgbaar. Er zijn ook docks van externe fabrikanten, zoals de ZENS Dual+Watch die we onlangs hebben gereviewd. Ook hebben we een round-up van Apple Watch-docks voor op je bureau of op je nachtkastje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2018, 21:40
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple watch, dock
Device Apple Watch
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.