Apple vernieuwt Apple Watch-dock, design blijft hetzelfde

Apple's schijfvormige oplaaddock bestaat al zolang de Apple Watch op de markt is. Er is nu een vernieuwde versie uitgebracht die intern wat is aangepast. Dat blijkt uit een melding van de Amerikaanse toezichthouder FCC.

Even werd gedacht dat de goedkeuring van de FCC betrekking had op de langverwachte AirPower, maar het blijkt ‘slechts’ om een nieuwe versie van de Apple Watch-dock te gaan. Deze heeft modelnummer MU9F2AM/A gekregen en is al verkrijgbaar in de Apple Store. De vorige versie had modelnummer MLDW2AM/A en is niet meer verkrijgbaar. Wel kun je nog oude modellen aantreffen bij andere winkels.


De dock ziet er hetzelfde uit als voorheen: je legt de schijfvormige lader op je bureau en sluit de meegeleverde USB-kabel aan op een stroombron. De verbeteringen lijken vooral binnenin te zitten. Je kunt de vernieuwde Apple Watch-dock voor 79 euro kopen in de Apple Store.

Apple Watch dock

Omdat de Apple Watch niet te gebruiken is op Qi-laders ben je aangewezen op alternatieven. De AirPower zou zo’n alternatief moeten zijn, maar die is een jaar na de aankondiging nog niet verkrijgbaar. Er zijn ook docks van externe fabrikanten, zoals de ZENS Dual+Watch die we onlangs hebben gereviewd. Ook hebben we een round-up van Apple Watch-docks voor op je bureau of op je nachtkastje.

Bekijk ook

De beste Apple Watch-docks voor je bureau of nachtkastje

De Apple Watch zul je regelmatig moeten opladen, dus kun je daar maar beter een stijlvol plekje in huis voor zoeken. Met deze Apple Watch-docks en -stands wordt het opladen van je horloge een kleine moeite en het ziet er ook nog goed uit!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.