Zens Dual+Watch lader in wit met AirPods.

iCulture bekijkt: ZENS Dual+Watch draadloze oplader voor iPhone en Apple Watch

Goed alternatief voor de AirPower?
Ben je op zoek naar een oplader voor zowel je iPhone als Apple Watch? De nieuwe ZENS Dual+Watch is een draadloze iPhone-oplader met ingebouwde Apple Watch-lader. Hoe bevalt deze lader? Je leest het in deze iCulture bekijkt.

ZENS Dual+Watch Fast Wireless Charger review

Op iCulture hebben we al vaker de producten van ZENS onder de loep genomen. Zo schreven we al een review van de ZENS Powerbank voor Apple Watch en iPhone en de handige ZENS Dual Fast-Lader. Sinds kort is er ook een lader die de Apple Watch en iPhone combineert. De dunne Dual+Watch lijkt op het eerste gezicht erg op de eerder genoemde Dual Fast-Lader, maar heeft wel een aantal andere kenmerken. In deze korte review van de ZENS Dual+Watch Fast Wireless Charger lees je onze ervaringen.

Update juni 2019: De Zens Dual+Watch oplader is er nu ook in het wit. Ook zijn de specificaties iets aangepast waardoor de lader perfect werkt met de AirPods 2 of originele AirPods met draadloze oplaadcase. De review is hiervoor bijgewerkt.

ZENS Dual+Watch oplader in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de ZENS Dual+Watch-lader:

 • Draadloze oplader met een maximale output van 20W
 • Laadt twee iPhones tegelijkertijd draadloos op
 • Anti-slip voorkomt dat iPhone er vanaf glijdt
 • Inclusief ingebouwde Apple Watch-lader
 • Qi- en MFi-gecertificeerd
 • Geschikt voor AirPods met draadloze oplaadcase
 • Geleverd met lange stroomkabel met stekker
 • Prijs vanaf €99,95, in zwart en wit.

Niet alle producten die we op de iCulture-redactie testen krijgen een uitgebreide bespreking. Voor hoesjes, kabels en andere accessoires hebben we de beknoptere ‘iCulture bekijkt’ reviews. De ZENS Dual+Watch draadloze oplader is beschikbaar gesteld door ZENS.

Zens Dual+Watch lader in wit met AirPods.

Er is inmiddels behoorlijk veel keus als het gaat om draadloze opladers voor je iPhone. De meeste van deze laders zijn geschikt voor een enkel toestel, maar de ZENS Dual+Watch is zoals de naam al zegt geschikt om twee iPhones tegelijk op te laden. Het is daarmee een soort van alternatief voor de AirPower, Apple’s draadloze oplader die helaas nooit het daglicht gaat zien. Met deze ZENS-lader kun je dus in principe evenveel toestellen opladen als met de AirPower.

De basis van de lader is relatief groot, met een breedte van zo’n 19 centimeter en een diepte van ongeveer 9 centimeter. De lader is wel behoorlijk plat, namelijk ongeveer een centimeter. De oplader ziet er dan ook stijlvol uit met een strak rechthoekig ontwerp met mooie afgeronde hoeken. We vinden de lader mooier dan de eerdere ZENS Dual-lader, die iets dikker en forser oogt. De bovenkant heeft een dunne rubberen rand, zodat je iPhone er niet makkelijk vanaf glijdt. Aan twee ZENS-logootjes zie je waar je je iPhone precies moet leggen, zonder dat de logo’s heel erg opvallen. Een klein lampje aan de voorkant bevestigt dat je iPhone opgeladen wordt. In de slaapkamer kan dit lampje wel wat storend zijn, hoe klein hij ook is. De onderkant is voorzien van rubberen nopjes, zodat de lader zelf ook goed op zijn plek blijft staan.

Geheel apart staat aan de linkerkant een houder voor de Apple Watch. Deze houder is zo’n tien centimeter hoog en is gemaakt van glimmend aluminium. Qua kleur heeft dit bij de zwarte wat weg van de rand van de spacegrijze iPhone X en iPhone XS en dat geeft de houder een luxe uitstarling. De witte variant van de lader lijkt meer op de roestvrij stalen rand van de zilverkleurige modellen. Daarin zit een lader verwerkt die geschikt is voor je Apple Watch. Wat wel afbreuk doet aan de uitstraling is dat je de kabel van de Apple Watch lader in een open randje ziet zitten. Het was een stuk mooier geweest als de houder rondom van aluminium was, aangezien je de Apple Watch-lader er toch niet uit kan halen. Zoals het nu gemaakt is kan de kabel alleen maar beschadigd raken.

ZENS Dual+Watch lader vanaf de zijkan met Apple Watch-kabel.

Het laden van je iPhone en AirPods gaat heel eenvoudig, maar voor de Apple Watch geldt dat iets minder. In onze test had de Apple Watch soms wat moeite om goed contact te maken, waardoor je hem er even af moet halen en er weer op moet leggen. Dat heeft mogelijk te maken met het feit dat de ring op de lader iets kleiner is dan bij de standaard meegeleverde lader van de Apple Watch. Een voordeel van deze lader ten opzichte van de AirPower is dat deze geschikt is voor ieder Apple Watch-bandje, dus ook de schakelarmband. Bij de schakelarmband en het geweven sportbandje kun je de Apple Watch niet plat op een lader leggen, zoals bij de AirPower. Doordat de lader bij deze ZENS Dual+Watch op een verhoging staat, is hij geschikt voor elk type bandje. Je kan ook de nachtklokmodus gebruiken, maar alleen in de verticale weergave.

De oplader heeft een output van maximaal 20W: 10W voor elk contactpunt voor draadloos opladen. Dat betekent dat de lader ondersteuning biedt voor Apple’s maximale snelheid van 7,5W bij draadloos opladen. Mocht Apple de snelheid opschroeven naar bijvoorbeeld 10W, dan profiteer je daar met deze lader ook alvast van. De ZENS-lader wordt geleverd met een standaard stekker die je via een rond aasluitpunt verbindt met de lader zelf. We vinden het wel jammer dat er niet gekozen is voor een meer universele stekker, zoals USB-C of micro-USB. Zo’n specifieke aansluiting is niet altijd even handig. Gelukkig is de kabel wel erg lang, dus je hoeft niet bang te zijn dat je deze niet fatsoenlijk kan wegwerken.

Score

8

ZENS Dual+Watch Fast Wireless Charger

ZENS Dual+Watch Fast Wireless Charger

€99,99

Voordelen +

 • Ziet er mooi en strak uit, zowel in wit als zwart
 • Drie toestellen tegelijk opladen (twee iPhones en een Apple Watch)
 • Geschikt voor alle Apple Watch-bandjes
 • Ook geschikt voor de AirPods met draadloze oplaadcase

Nadelen -

 • Kabel van Apple Watch-lader om onduidelijke reden zichtbaar en daardoor kwetsbaarder
 • Heeft soms moeite met het contact maken met Apple Watch

Conclusie ZENS Dual+Watch Fast Wireless Charger review

Deze ZENS-lader ziet er mooi uit en biedt maar liefst plek voor drie toestellen, namelijk twee iPhones en een Apple Watch. Het is daarmee een goed alternatief voor de AirPower, al zijn er wel wat nadelen. Het opladen van je iPhone gaat heel eenvoudig, maar bij de Apple Watch moesten we het horloge soms opnieuw op de lader leggen voordat er verbinding gemaakt kon worden. Een voordeel is wel dat de lader geschikt is voor elk type bandje, dus ook de gesloten bandjes zoals het geweven sportbandje en de schakelarmband. De lader biedt de volledige oplaadsnelheid die je iPhone draadloos aan kan, dus je bent snel weer bijgeladen. De adviesprijs van €99 ligt aan de hoge kant, maar is dan wel meteen geschikt voor drie apparaten tegelijkertijd.

Bekijk ook

Zoek je een draadloze oplader voor je iPhone of AirPods? Deze raden wij aan

Met deze draadloze opladers voor de iPhone en AirPods hoef je nooit meer een kabel in je iDevice te steken. Wij zetten de beste draadloze opladers voor de iPhone en AirPods voor je op een rij.

Revisiegeschiedenis:

 • 2019 - 17 juni: Review bijgewerkt voor de witte versie en ondersteuning voor de AirPods.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!